Vorige week woensdag 4 oktober stond het 42e DSO Schoolkorfbal Toernooi op het programma.
Bijna 150 kinderen hadden zich op gegeven om Challenge korfbalwedstrijden te komen spelen. Daarnaast waren er ook nog andere ‘Challenges’ zoals de DSO dierenquiz en een hele gave stormbaan.

Dankzij onze hoofdsponsor AH in de Klundert was er ook dit jaar weer een volledig verzorgde lunch, bestaande uit broodjes knakworst, broodjes kaas en een beker (chocolade)melk. De juiste bodem om een hele dag TOP te presteren, was hiermee gelegd.

Ondanks de frisse wind deed iedereen zijn uitstekende best en vlogen de doelpunten heen en weer. Na de poulewedstrijden kregen alle kinderen een mooie geel-zwarte DSO zonnebril en was het tijd voor het verloten van een Multikorf aan één van de deelnemende scholen.

VERLOTING MULTIKORF ONDER DEELNEMENDE SCHOLEN
Dit was een nieuw initiatief, mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren bij DSO. Een nieuw onderdeel, als stimulans voor de scholen om mee te doen, en als mooie promotie voor onze vereniging. Door een draai aan het rad maakten alle deelnemende scholen evenveel kans op het winnen van een eigen Multikorf op haar eigen schoolplein! Nadat iedereen zich had verzameld voor het rad, waren er maar liefst 2 slingers aan het rad nodig om tot een duidelijke winnaar te komen.

De gelukkige winnende school was de Molenvliet! Zij worden binnenkort door DSO benaderd voor het plaatsen van een eigen korf op hun schoolplein.

WINNAARS FINALES
Vervolgens was het tijd voor de (halve) finales. De finale in de klasse groep 5/6 ging tussen BASTION 5 - RIETVEST 7 en werd gewonnen door Bastion 5. De finale in de klasse groep 7/8 ging tussen BASTION 1 - BASTION 2 en daar was het Bastion 1 die er met de winst vandoor ging! Julianaschool 2 was de gelukkige winnaar van de Challenges. Zij wisten deze dag de meeste punten te behalen en mogen net als Bastion 5 en Bastion 1 met hun team kiezen uit 1 van de 3 toffe hoofdprijzen: bioscoop, bowlen of glow-golf! Mede mogelijk dankzij onze sponsor CADkoop!

VRIJWILLIGERS EN SPONSOREN BEDANKT!
Via deze weg wil ik nogmaals alle vrijwilligers hartelijk bedanken die deze dag hebben mogelijk gemaakt. De werkgroep DSO Schoolkorfbal, het kantinepersoneel, de vele scheidsrechters maar ook MoerdijkFit en de EHBO: bedankt voor jullie hulp!

Uiteraard wil ik ook graag de sponsoren AH in de Klundert, CADkoop en ATM hartelijk danken voor hun bijdragen aan het succes!

Tot volgend jaar!

Namens de Werkgroep DSO Schoolkorfbal,