Ook dit schooljaar wordt er door Korfbalvereniging DSO het DSO Schoolkorfbaltoernooi georganiseerd. Net als vorig jaar zal dit toernooi plaats vinden op de laatste woensdag van september: woensdagmiddag 25 september 2013. Hierbij willen wij de leerkrachten en leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van uw school uitnodigen deel te nemen aan ons DSO Schoolkorfbaltoernooi Challenge 2013.

Vorig jaar hebben wij het toernooi geheel vernieuwd en dit bleek een heel groot succes! Met 7 deelnemende scholen uit Klundert, Zwingelspaan, Noordhoek en Fijnaart, 33 teams en 200 kinderen bleek de nieuwe Challenge-opzet een goede zet! Daarom zal ook dit jaar 'Challenge' centraal staan. Challenge staat voor uitdaging en dat is precies wat we willen doen. De kinderen en leerkrachten van uw school uitdagen om deel te nemen aan ons toernooi en een middag lekker bezig te zijn met sport én met elkaar!

Wat is korfbal?

Traditioneel wordt korfbal gespeeld met 4 jongens en 4 meiden. De jongens moeten jongens verdedigen en meiden moeten meiden verdedigen. Het veld is verdeeld in 2 vakken: vier spelers in het ene vak en vier in het andere. Een doelpunt scoren telt voor 1 punt. Wie de meeste doelpunten heeft gemaakt, wint de wedstrijd.

Maar Challenge korfbal is anders! Challenge korfbal wordt gespeeld met 2 jongens en 2 meiden, in een veld zonder vakken. Iedereen valt dus aan en iedereen verdedigd. Jongens en meiden spelen door elkaar en iedereen mag elkaar verdedigen. Een doelpunt telt voor 1 punt, maar... scoor je van een verre positie? Dan telt je doelpunt voor 2 punten! Op deze manier wordt het korfbalspel sneller, kun je meer scoren en is het nog leuker om deze Korfbal Challenge aan te gaan! Voor zover mogelijk worden de teams per groep ingedeeld. Indien dit niet mogelijk is, kunnen er combinaties worden gemaakt.

De volgende combinaties zijn mogelijk:

- kinderen uit groep 5 met kinderen uit groep 6

- kinderen uit groep 7 met kinderen uit groep 8

Omdat het kleine, snelle en intensieve wedstrijden zijn, is het verstandig om +/- 6 kinderen per team op te geven, zodat er tijdens de wedstrijden door gewisseld kan worden. Tijdens de wedstrijden wordt er 4 tegen 4 gespeeld en de verhouding jongens en meisjes is 2 om 2. Mocht dit écht niet lukken, mag de verhouding ook anders zijn. Tijdens de wedstrijden mogen echter maximaal 2 jongens tegelijkertijd in het veld staan.

Groeten het Schoolkorfbalteam

Klik hier voor het Schoolkorfbalpromotiefilmpje 2013