Dit jaar was het de eerste keer dat wij samen, ckv DSO en KV Vios, het schoolkorfbaltoernooi hebben georganiseerd voor alle scholen uit de gemeente Moerdijk. En we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag, waarbij in totaal ongeveer 200 kinderen een leuke korfbalmiddag hebben beleefd. Het weer was gelukkig geen spelbreker, het was wel wat frisser dan afgelopen dagen, maar we hebben geen regen gehad!!

Er waren vier poules, 1 poule voor de groep 7/8 en 3 poules voor de groep 5/6. De poulewedstrijden gingen van start om 13.30 uur en na 10 ronden werden de verschillende finales gespeeld. Behalve in poule D, want daar werd gestreden voor de eerste plaats in de poule. Molenvliet 3 staak hier met kop en schouder boven uit, zij hadden alle wedstrijden gewonnen.

De eerste finale was de zgn. “kleine finale”, deze ging tussen de winnaars van de poule groep 5/6. Dit was de Singelschool 1 tegen de Singelschool 2. Zij waren allebei de beste ploeg uit hun poule. De onderlinge strijd werd gewonnen door de Singelschool 1, zij wonnen de wedstrijd met 2-0. Ook met het nemen van de strafworpen was de Singelschool 1 scherper en wonnen deze ook met 7-4. Dus de eerste kampioen is bekend!!

De “grote finale” ging tussen Het Bastion 1 en Het Palet 1. Het Bastion had alle wedstrijden in de poule gewonnen, maar het Palet 1 had de laatste wedstrijden ook een goeie serie neergezet, dus dat zou een spannende finale kunnen opleveren. En dat werd het ook!! Het Palet 1 kwam op een 0-1 voorsprong. En het duurde even voordat Het Bastion 1 de gelijkmaker kon maken. Er werden felle, maar sportieve duels uitgevochten. En de spelers gaven elkaar weinig ruimte. Toch lukte het Het Palet 1 om wederom op voorsprong te komen. Maar de eerste volgende aanval van Het Bastion 1 maakte zij direct de gelijkmaker, 2-2. Het lukte beide teams niet meer om te scoren in de reguliere tijd, dus werd het een verlenging. In deze verlenging ging “de strijd” ongehinderd door. Het lukte Het Bastion 1 nu voor het eerst deze wedstrijd om op voorsprong te komen, 3-2. De volgende aanvallen van Het Palet 1 werden steeds vroegtijdig verstoord door Het Bastion 1. Uiteindelijke lukte het Het Palet 1 niet meer om nog te scoren. Dus de winnaar van de “grote finale” is Het Bastion 1 en zij krijgen de wisselbeker uitgereikt.

Voor de groep 1 t/m 4 was er een leuk spelcircuit uitgezet, in totaal hebben hier ongeveer 50 kinderen aan deelgenomen. De kinderen moesten allerlei opdrachten uitvoeren en konden daarmee stikkers verdienen.
Daarnaast konden de kinderen zich ook laten schminken, hier werd dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt!!

Daarnaast kregen alle kinderen die meededen aan het schoolkorfbaltoernooi en aan het spelcircuit een goed gevulde tas mee, waarin o.a. ook onze nieuwe folder!! Deze tas is beschikbaar gesteld door Strootman Trading.

Via deze weg wil ik nogmaals iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage aan het mogelijk maken van dit schoolkorfbaltoernooi. Speciaal wil ik toch nog de scheidsrechters aanhalen en  bedanken voor het weer in goede banen leiden van de alle wedstrijden!! En het beschikbaar stellen van hun (vrije) tijd om te komen fluiten!!

Allemaal bedankt en tot volgend jaar!!

Groeten,
Ruben