• Welkom bij DSO!

  Welkom bij DSO!

 • DSO KangoeroeKlup

  DSO KangoeroeKlup

 • Accommodatie DSO

  Accommodatie DSO

 • DSO Familietoernooi

  DSO Familietoernooi

 • DSO PlayBackShow

  DSO PlayBackShow

 • DSO Schoolkorfbal Challenge

  DSO Schoolkorfbal Challenge

 • DSO Event

  DSO Event

 • DSO Sfeerteam

  DSO Sfeerteam

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Ook dit jaar wordt door Korfbalvereniging DSO het DSO Schoolkorfbaltoernooi georganiseerd. Niet in mei, zoals de voorgaande jaren, maar op woensdagmiddag 26 september 2012. Dit jaar is het de 37ste keer dat korfbalclub DSO uit Klundert dit toernooi organiseert en voor het eerst zal er dit jaar op een andere manier gespeeld worden. Het toernooi heeft dit jaar namelijk een speciaal thema: Challenge! Wij hebben een geweldig filmpje gemaakt over dit aankomende spektakel bij DSO.

Challenge korfbal wordt gespeeld met 2 jongens en 2 meiden, in een veld zonder vakken. Jongens en meiden spelen door elkaar: iedereen valt dus aan en iedereen verdedigd. Een doelpunt telt voor 1 punt maar wordt er vanaf een speciale plek gescoord, telt het doelpunt voor 2 punten. Op deze manier wordt het korfbalspel sneller, kan er meer gescoord worden en is het nog leuker om het te doen en naar te kijken.

Het toernooi is voor alle jeugd van groep 5 tot en met groep 8 uit Klundert, Zwingelspaan, Noordhoek en Fijnaart. Er zullen finales worden gespeeld in de klasse groep 5/6 en in de klasse groep 7/8. Daarnaast spelen de groepen 7/8 weer om de felbegeerde wisselbeker. De winnaars van de twee klassen winnen niet alleen een beker voor het team maar er liggen ook bioscooptickets klaar voor de winnende teams.

Naast het Challenge korfbal zijn er nog meer Challenges (uitdagende spellen) die gespeeld worden. Zodra de kinderen zich als team hebben opgegeven bij hun leerkracht, spelen zij automatisch de eerst volgende twee Challenges vrij. Deze krijgen de teams dus al voorafgaand aan het daadwerkelijke toernooi. Op het toernooi zelf dienen deze twee Challenges ingeleverd te worden bij de wedstrijdleiding zodat deze beoordeeld kunnen worden. Na het inleveren, worden de volgende twee Challenges weer vrijgespeeld welke tijdens het toernooi uitgevoerd moeten worden. Volbreng je als team alle Challenges en scoor je zo de meeste punten, win je bioscooptickets voor je hele team!

Het DSO Schoolkorfbaltoernooi wordt gespeeld op 26 september en begint om 12.45 uur. Voor alle deelnemende teams en hun begeleiding wordt er een lunch verzorgd, zodat de kinderen rechtstreeks vanuit de school naar het DSO complex op Sportpark Molenvliet (achter zwembad de Niervaert) in Klundert kunnen komen. De finales worden om 16.00 uur gespeeld.

Voorafgaand aan het toernooi worden alle scholen uit Klundert, Zwingelspaan, Noordhoek en Fijnaart bezocht door een enthousiaste groep vrijwilligers om het nieuwe toernooi toe te lichten en de uitnodigingen uit te delen. Tevens zal het promotiefilmpje, dat speciaal voor dit toernooi is gemaakt, op de scholen vertoond worden.

Naast het bezoek aan de scholen, zal DSO een aantal gymlessen van de deelnemende basisscholen invullen met korfballessen. Na de succesvolle lessen eerder dit jaar is besloten om nogmaals via het project ‘Moerdijk Fit’ van de Gemeente Moerdijk een aantal lessen te verzorgen. Daarnaast zijn er op de maandagavonden 17 en 24 september van 18.45 uur tot 19.30 uur speciale trainingen waar de kinderen aan deel kunnen nemen. Zowel de korfbal gymlessen als de trainingen zullen worden door Leon Simons, ex -sterspeler van het Nederlands Team en van PKC uit Papendrecht, aangevuld met vrijwilligers van DSO.


Kortom DSO heeft er zin in en hoopt dat alle jeugd in de gemeente Moerdijk dat ook heeft en te vinden is op de sportvelden aan de Molenvliet!

 

HoofdSponsor

DSO Agenda

25 april

19:30 Kampvergadering

04 mei

Kamp E t/m A

05 mei

Kamp E t/m A

06 mei

Kamp E t/m A

10 mei

Zeskamp Kangoeroes t/m A

HoofdJeugdsponsor

Verjaardagen DSO

21 apr 2018

Robbie Keller

22 apr 2018

Lotte Eland
Tim van Kaam
Hans van Noort
Jolanda Punt

23 apr 2018

Lenneke Vermeulen

25 apr 2018

Aad Kanij
Floor Keur

26 apr 2018

Andrew Hogeslag
Iris Strootman

28 apr 2018

Arnold Schreuders

29 apr 2018

Maerle Tak

01 may 2018

Remco Tanis

02 may 2018

Wim van Dam
Noortje den Hollander