Zonnig korfbaltoernooi KLUNDERT – De korfbalcompetitie is afgelopen, maar afgelopen zaterdag was het toch erg druk op het korfbalveld van DSO. Traditiegetrouw werd aan de Ambachtsherenweg het gezellige vrienden- en familietoernooi gehouden en dat was wederom een groot succes.

Weer valt erg mee
Vooraf waren de weersvoorspellingen bepaald niet goed voor de zaterdag, maar dat bleek achteraf heel erg mee te vallen. Sterker nog, ’s middags liet de zon zich geregeld van haar beste kant zien zodat de spelers tijdens het korfballen behoorlijk bij konden bruinen. Niet minder dan 12 teams hadden zich aangemeld en door de zon wisten ook veel toeschouwers de weg naar het korfbalveld te vinden.

Enthousiast en sportief
De combinatie van korfballers en vooral ook veel niet-korfballers maakte de wedstrijden tot een bijzondere happening. Korfbaltechnisch was het niet altijd in de haak, maar het enthousiasme vergoedde veel. In de meeste wedstrijden waren de teams dan ook prima aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk werden Times, de Groentjes en de Hippies eerste in de drie poules, zodat zij het in de finalepoule tegen elkaar opnamen. De Groentjes misten toch wat scherpte tegen de Hippies en gingen dan ook onderuit, waarna Times verloor van de Groentjes. In een spannende wedstrijd speelde Times knap met 4-4 gelijk tegen de Hippies, dat daarmee de toernooiwinst binnenhaalde. De poedelprijs ging naar het enthousiaste, maar minder trefzekere V.A.C. dat laatste eindigde. Na afloop bleken de meeste teams ook aan de bar ijzersterk te zijn.