Zaterdag 2 november stond een oefenwedstrijd voor DSO 6 op het programma. Dit was echter een voorwendsel om Ies Hollemans in sportkleding naar de Niervaert te laten komen. Wat hij niet wist, was dat de tegenstanders uit een team met oud-spido en Dso-spelers bestond. Deze mensen waren opgetrommeld om Ies te verrassen in verband met zijn 50-jarig jubileum bij DSO.

Om 18.15 stond er dus een team klaar met allerlei oud-gedienden. Na een foto-shoot en een korte warming up kon de wedstrijd starten. Het eerste doelpunt was een strafworp, genomen door Ies. Daarna liep DSO 6 uit tot een voorsprong van 4 – 0. Na een moeizame start kwam toen ook het oud-Spido team beter in vorm, onder andere door een doelpunt van Mart Stam tot 4-2. Verder was het een vermakelijke wedstrijd. Vooral de loopbal van Karel, waarin hij ging informeren bij Astrid den Toom of ze niet geblesseerd was, werkte erg op de lachspieren. Een aantal oud-spelers waren overigens nog best in vorm, waaronder Gonnie en Kees van Westenbrugge, Piet Holemans, Ad Schreuders en Miep Giljam, topscoorster met 2 doelpunten. Ze zouden nog best meekunnen in DSO 6. De eindstand was niet belangrijk maar voor wie toch geïnteresseerd is, het was 11-7 in het voordeel van DSO 6.

Na afloop werd er nog lang nagepraat onder het genot van een hapje en drankje, en gingen er geluiden op om deze oefenwedstrijd jaarlijks te herhalen. De verrassing voor Ies was in ieder geval goed geslaagd.

{gallery}/algemeen/2013/ies_50jaar_speler{/gallery}

08:00 DSO GKdag en minitoernooi