• 4
  • 5
  • 6
  • 7

Op een wat vroeg tijdstip (12.20) moest DSO 1 aantreden tegen Good Luck. De Niervaert zat ondanks dit tijdstip goed vol en het sfeerteam was ook aanwezig. Nadat de pupil van de week een doorloopbal had genomen, werd er nog een minuut stilte gehouden in verband met de gebeurtenissen in het amateurvoetbal vorig weekend.

DSO speelde vandaag in een iets andere samenstelling. Remco stond voor het eerst weer in de basis, wat ten koste ging van Erik. Het andere vak bleef wel intact. DSO begon sterk en Rubin wist al snel de 1-0 te maken. Good Luck, een ploeg die strijd tegen degradatie, scoorde echter ook, uit een makkelijk gegeven vrije bal. Dit zou de voorbode worden voor een onstuimige, grimmige wedstrijd. DSO kon het onderlinge krachtsverschil niet uitdrukken op het scorebord, waardoor Good Luck bleef geloven in hun kansen. De bezoekers vertraagden het spel heel erg en verdedigde massaal achter, in de hoop dat daardoor het gebrek aan kwaliteit niet zou opvallen. DSO speelde zeer slordig en de afronding was beroerd. DSO begon zich te irriteren aan zichzelf, medespelers, tegenstanders en vooral de scheidsrechter. Dit kwam het spel niet ten goede. Good Luck profiteerde hier dankbaar van, DSO ging hier slecht mee om. Ruststand 6-5.

De tweede helft begon opnieuw goed, DSO wist een gaatje te slaan. Zaak was om zo snel mogelijk duidelijk te maken dat het afbraakkorfbal van Good Luck geen zin had. Helaas bleef DSO veel opgelegde kansen missen en bleef Good Luck middels goedkope strafworpen en vrije ballen bij. Toen bij DSO eindelijk wat schoten achter elkaar erin vielen, stond het 12-9 en dat was het moment om een definitief gat te slaan. Doe je dat niet, wordt het nog onnodig spannend. Het laatste gebeurde. DSO kon niet doordrukken en Good Luck kwam tot op 1 punt, 13-12. DSO had de bal in de aanval met nog anderhalve minuut te spelen. In principe werd het prima uitgespeeld, maar Good Luck wist toch nog aan de bal te komen. En jawel, zo'n 10 seconden voor tijd wist Good Luck nog te scoren, 13-13. DSO kreeg nog 1 schotkans, maar deze stuiterde net uit de korf. Daardoor bleef het bij 13-13.

DSO heeft het krachtsverschil vandaag niet kunnen laten zien en heeft dit puntverlies dan ook aan zichzelf te danken. Je kunt gaan wijzen naar de scheidsrechter, maar je zal zelf echt beter moeten gaan spelen. Veel te tijd om te balen is er niet, volgende week wacht ONDO, de grote concurrent voor het kampioenschap. Wij hopen op net zoveel supporters en wij gaan er alles aan doen om ons te revancheren.