KLUNDERT – DSO 5 en 6 waren al kampioen, maar wilden natuurlijk ook in het laatste korfbalweekeinde hun ongeslagen status behouden. Dat lukte, want beide ploegen wonnen hun duels. DSO C1 greep net naast de titel door een 7-7 gelijkspel tegen Sporting Delta.

Familie- en vriendentoernooi
Nu de competitie afgelopen is, staan er natuurlijk weer de jaarlijkse korfbalfestiviteiten op het programma. De trainingen zijn inmiddels ingeruild voor de gezellige mixtoernooitjes en zaterdag wordt het beregezellige DSO familie- en vriendentoernooi weer georganiseerd. Het toernooi begint om 13.00 uur. Een week later is het opnieuw op zaterdag tijd voor het dubbelschieten met aansluitend de barbecue. Bij het dubbelschieten wordt dit jaar ook bij de jeugd met koppels tegen elkaar geschoten.

Inhaalrace DSO 4
DSO 4 speelde dinsdag al tegen PKC en startte slecht. PKC speelde de thuisploeg vanaf de eerste minuut weg en nam een ruime 1-6 voorsprong. Daarna herstelde DSO zich zeer knap en nog voor de rust kwam de ploeg terug tot 8-8. In de eerste drie minuten na de pauze wist DSO vervolgens uit te lopen naar 12-8 en die marge gaf de ploeg niet meer weg: 18-14.

DSO 5 en 6 afgetekend kampioen
DSO 5 was twee wedstrijden terug al kampioen, maar wist dat het in Ventura Sport de sterkste tegenstander trof. De Klundertse formatie was wel beter dan de ploeg uit Strijen, maar verzuimde de kansen mede door de harde wind te benutten. Bij de rust keek DSO tegen een magere 2-3 achterstand aan en nadat DSO in de tweede helft de leiding had genomen, kwam Ventura steeds terug. Uiteindelijk won DSO nipt met 7-6. DSO 6 behield de ongeslagen status overtuigender. Kinderdijk werd met 11-5 verslagen.

DSO C1 redt het net niet
DSO C1 moest concurrent Sporting Delta verslaan om kampioen te worden en leek dat lange tijd ook te gaan doen. Bij de rust stond de ploeg met 6-3 voor, maar daarna hielden de gespannen spelers hun zenuwen niet meer in bedwang. Het uiteindelijke 7-7 gelijkspel was net niet genoeg voor het kampioenschap.