Voor DSO 2 stond de thuiswedstrijd tegen KCR 3 op het programma. Aangezien ons tweede nog maar 2 punten heeft vergaard werd het de hoogste tijd om weer eens te winnen. Tegenstander KCR staat weliswaar een stuk hoger op de ranglijst, maar is toch aanzienlijk zwakker dan KCR 2 waar in de zaal 2 keer kansloos van is verloren.
Door het noodzakelijke terugtrekken van DSO 4 uit de competitie hebben er wat teamwijzigingen plaatsgevonden. Karolien en Luuk zijn vanuit DSO 3 doorgeschoven en vandaag deed Jasper door de blessure van Erik mee bij DSO 1 en is Martiena op het laatste nippertje met DSO 3 meegegaan.

Door een vervelende blessure bij een dame van Voltreffers moest uitgeweken worden naar veld 2, zodat de ambulance de tijd kreeg om zich over de ongelukkige dame te ontfermen. Met haar gaat het overigens naar omstandigheden gelukkig goed.

De beginfase gaat gelijk op en door doelpunten van Rob en Robert wordt het 2-2. Daarna neemt KCR het heft in handen en loopt uit naar 2-5. DSO speelt te ruim in de beginfase waardoor het rond de paal niet echt gevaarlijk kan worden. Nog voor de rust weet DSO echter prima terug te komen en door 3 doelpunten binnen 1,5 minuut van Karolien, Anouk en Rob is de stand ineens weer gelijk en hebben we weer een wedstrijd. Na de treffer van KCR weet DSO zelfs brutaal een voorsprong te nemen met 7-6 door treffers van Luuk en Olaf. Dat is ook de ruststand.

De tweede helft begint prima voor DSO en door doelpunten van Robert en Karolien wordt een 9-7 voorsprong genomen. Daarna stokt de doelpuntenmachine bij DSO gedurende lange tijd en het logische gevolg is dat KCR langszij komt en weer op voorsprong komt. Olaf maakt nog gelijk bij 11-11, maar de schotkracht komt niet meer terug bij DSO. KCR loopt uit naar 11-14 alvorens Rob de eindstand op 12-14 brengt.

Een onnodige nederlaag van DSO dat met iets meer schotkracht deze wedstrijd winnend had kunnen afsluiten. De wedstrijd geeft echter hoop voor de komende weken en laten we hopen dat DSO door het pakken van punten degradatie nog kan voorkomen.