De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen voor DSO D3 was tegen ELKV D1. Zowel DSO als ELKV hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en dus ging het er vandaag echt om. De winnaar maakt namelijk goede kans om dit veldseizoen eerste te worden in deze poule.

DSO begon aardig en kreeg al direct een aantal grote kansen. Sophie wist echter als enige deze om te zetten in een doelpunt. ELKV was vooral gevaarlijk via een aantal jongens, maar de verdediging hield het in eerste instantie goed dicht. Dion en Maerle onderschepte veel ballen waardoor DSO veel in balbezit bleef.  Na de vakwissel werd het veldoverwicht van DSO nog groter, maar er leek wel een dak op de korf te zitten. Kansen genoeg, maar helaas geen doelpunten. Het zoeken naar de juiste kans bleek in deze fase lastig, omdat elke kans eigenlijk wel een goede was. En als de ene ploeg de vele kansen niet maakt, gaat de andere ploeg profiteren. Zo ook ELKV, dat de stand naar 1-1 bracht. Dit was ook de ruststand.
De spelers en speelsters van DSO werd in de rust verteld dat het verdedigend iets scherper moest en dat de ploeg het geduld moest bewaren om de juiste kans te nemen. Ook werd benadrukt dat er veel kansen lagen als de afvang uit zou stappen naar de aangeef.
Tijdens de tweede helft werd dit in eerste instantie perfect uitgevoerd. Via doelpunten van Indy, Tessa en Renatie liep DSO uit naar een 4-1 voorsprong. ELKV kreeg bijna geen kansen meer en al snel werd duidelijk dat DSO ook de tweede wedstrijd zou gaan winnen. Complimenten voor uitvoeren van de taken in de tweede helft. Emma en Lianne waren zeer nuttig door steeds op het juiste moment uit te stappen om de ballen goed aan te geven. Gijs onderschepte veel ballen en ook Iris ging fanatiek door ondanks de pijn aan haar enkel.

Ook vandaag werd er weer goed als een team gespeeld en heeft iedereen zijn of haar aandeel gehad in deze overwinning. Volgende week speelt DSO uit tegen Juliana. Wij hopen dat deze goede reeks dan wordt voortgezet!