• 4
  • 5
  • 6
  • 7

Na de nederlaag tegen Dijkvogels was iedereen het er toch wel over eens, DSO 1 zou ook op het veld degraderen naar de derde klasse. Thuis werd er volgens nipt verloren van Merwede, waardoor de kans op handhaving nog kleiner werd. Toch is er nog steeds een kans en DSO 1 gaat er vol voor!

Het sfeerteam beschreef het al mooi, in 4 stappen naar handhaving. Stap 1: winnen van ONDO.
Of het aan de naam van de club ligt weet ik niet, maar ik ben toch altijd extra gemotiveerd als DSO tegen ONDO speelt. Dit keer dus niet ONDO (M), maar ONDO (G).

DSO begon nog zwak aan de regenachtige eerste helft. ONDO schoot elke bal raak en kwam al snel op een 5-0 voorsprong. Weg droom, weg Houdini-act. Natuurlijk kon ONDO dit bizarre gemiddelde niet vast houden en DSO kroop wat dichterbij. Verdedigend had DSO vanaf minuut 20 ook alles onder controle, met nama Olaf blonk uit met vele onderscheppingen. Vlak voor rust schoot Jeanine DSO naar 6-4, waardoor er nog maar een klein gaatje was.

De tweede helft domineerde DSO volledig. ONDO had het erg druk met zichzelf, de scheidsrechter en elkaar en vergat te korfballen. DSO profiteerde niet, want er was niemand echt op schot. Het waaide natuurlijk behoorlijk, maar dat mag geen excuus zijn. Verdedigend stond het nog altijd goed, nu juist in het andere vak. Erik bleef goed sluiten en Frank kon steeds meer ballen onderscheppen.

ONDO bracht zoals verwacht de 4 spelers van het eerste alsnog binnen de lijnen. Dit leverde echter alleen maar meer gezeur op voor de ploeg. Een van de ONDO heren kreeg het zelfs voor elkaar 3 waarschuwingen van de scheidsrechter te negeren en liep tegen een domme gele kaart aan.

DSO ging het beste om met deze situatie en kwam uiteindelijk verdiend met 7-8 voor. Het werd een spannende slotfase. Beide ploegen scoorden niet meer en daardoor wist DSO de wedstrijd te winnen. Opvallend detail, niemand van ONDO wilde de strafworp nemen om de 8-8 te maken. Toen er dan toch iemand was gevonden, ging deze natuurlijk mis.

Door de deze krappe, maar hele belangrijke overwinning heeft DSO nog altijd kans op handhaving. Concurrenten ONDO, Dijkvogels en ODO staan nu op 4 punten, met nog 2 wedstrijden te gaan. Mocht DSO de 2 resterende wedstrijden inderdaad winnen en 1 van die ploegen geen punt meer pakken, zal er een beslissingswedstrijd volgen.

Deze week stap 2: winnen van TOGO. In Goes heeft DSO het traditiegetrouw lastig, maar TOGO lijkt totaal uit vorm te zijn. De ploeg is al gedrageerd en verliest elke wedstrijd met ruime cijfers. Aan DSO de taak af te rekenen met het TOGO-syndroom en dan maar hopen dat de concurrentie geen punten pakt.

Wij hopen dat veel supporters meegaan naar Goes om ons aan te moedigen!