DSO 1 is goed begonnen aan de veldcompetitie. Uit bij Zaamslag werd er een 12-18 overwinning geboekt. Er is nog volop ruimte voor verbetering, maar het seizoen beginnen met een overwinning is altijd lekker.

Ook dit jaar zijn er weer wat wijzigingen doorgevoerd in de teamsamenstelling. Hierdoor moest er ook wat geschoven worden in de vakken. Het eerste aanvalsvak bestond uit Marieke, Carola (voor de afwezige Jeanine), Rubin en Frank. In de verdediging startten Stefanie, Martiena, Remco en Robert.

Tijdens de openingsfase van de wedstrijd bleek dat het toch nog wat onwennig was. DSO begon zowel aanvallend als verdedigend niet scherp aan de wedstrijd, waardoor Zaamslag aanvankelijk goed meekon. DSO gaf makkelijk de aansteun weg, verdedigde zwak in de 1 tegen 1 en was af en toe slordig in de passing.
Gelukkig kantelde de wedstrijd na zo'n 20 minuten. DSO had een gaatje te pakken van 2 goals en verdedigend werd er nog maar weinig weggegeven. Dit bleef zo tot aan de rust.

De eerste fase na rust zou bepalend worden voor het verloop van de rest van de wedstrijd. DSO deed wat het moest doen en pakte een ruimere voorsprong. De eerste 2 aanvallen na rust werden direct tot doelpunt gepromoveerd. Het geloof verdween bij Zaamslag en DSO kon de wedstrijd redelijk eenvoudig uitballen. Hier en daar werd nog een doelpunt gemaakt, maar de spanning was allang verdwenen. Hoogtepunt van de tweede helft was het debuut van Annemiek van de Nobelen. Zij kreeg ongeveer 10 minuten speeltijd van coach Marcel Versteeg.

De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van 12-18. Aanvallend prima, verdedigend matig. 12 tegentreffers is teveel tegen een tegenstander van het formaat Zaamslag. Al moeten we natuurlijk niet te kritsich zijn, het was tenslotte de eerste wedstrijd van het seizoen. Volgende week wacht er een lastigere tegenstander, namelijk Olympia. Die ploeg werd vorig jaar 3de in de derde klasse in een poule met onder meer ONDO (M) en Weidevogels.

De wedstrijd wordt gespeeld in Klundert om 16.00. Wij hopen dat de zomerstop ook voor de supporters voorbij is en dat we jullie in grote getale zien langs de zijlijn. Tot zaterdag!