Na de goede start van vorige week met een overwinning van 13-18 op Stormvogels, was het de zaak om door te pakken. Vandaag was een nieuwe Zeeuwse ploeg de tegenstander, Blauw Wit. Die waren ook goed begonnen aan het zaalseizoen met een knappe overwinning op KVK, dus DSO wist dat ze op moesten passen. Blauw Wit staat bekend als een ploeg met veel lengte, dus het was voor DSO van belang de bal goed te blijven rondspelen en afronden vanuit beweging en met de juiste persoon in de rebound. Die passie, strijd, overtuiging en beleving van vorige week die was vandaag net zo hard nodig.

DSO begon goed aan de wedstrijd en kwam met 2-0 voor door twee vrije ballen van Erik. Ze konden echter niet doordrukken waardoor het gelijk 2-2 werd. DSO had veel moeite met de lengte en de fysieke kracht van Blauw Wit, waardoor veel aanvallen 1-schotsaanvallen werden en de verdediging onder druk kwam te staan. Schiet je dan met scherp dan is er niets aan de hand, maar dit was jammer genoeg niet het geval. Wel kwam DSO nog met 3-2 voor, maar aan de strekking van dit verhaal tot dusver kunt u al raden wat er gaat komen. Blauw Wit maakte gretig gebruik van het aanvallend tekort komen van DSO en konden hierdoor uitlopen naar een ruststand van 4-7.
Op dit moment is er nog niets aan de hand, want een 4-7 achterstand valt met nog een hele helft te gaan nog makkelijk om te buigen. Taak was om slimmer en met meer tempo te gaan aanvallen. En daarbij met overtuiging te gaan afronden en gewoon simpelweg die bal in de korf te gooien.

DSO begon goed aan de tweede helft en kwam gelijk terug tot 5-7. Ze kregen zelfs de kans om uit een strafworp op 6-7 te komen, maar in het verlengde van de hele wedstrijd ging deze er ook niet in. Blauw Wit had daarentegen het vizier op scherp staan en kon uitlopen naar 5-11. Er waren op dat moment nog 21 minuten te spelen, maar aan alles merkte je dat het er vandaag gewoon niet inzat. DSO kwam nog terug tot 7-11 en probeerde met drie wissels (Rob, Jean-Paul en Anika) nog iets te forceren, maar dat mocht niet baten. Blauw Wit heeft dan ook terecht gewonnen met een eindstand van 7-11.
Helaas heb je elk seizoen wel 1 of meerdere wedstrijden waarin het niet lukt. Deze wedstrijd is dan ook zeker geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten, maar juist een reden om er alles aan te gaan doen dat dit gewoonweg niet meer gaat gebeuren. De taak is dus nu om de koppies bij elkaar te steken, duidelijke afspraken te maken en volgende week tegen Zaamslag gewoon weer met passie, strijd, overtuiging en beleving die wedstrijd in te gaan!

DSO – Zeeland 1-1.