In de vijfde speelronde van de zaalcompetitie was Atlas de tegenstander van DSO 1. Een onbekende tegenstander, maar Atlas had vorige week wel van KVK gewonnen en zat dus in een flow. DSO had de vorige speelronde eindelijk weer een punt gepakt tegen Seolto. Op voorhand misschien een minder resultaat dan verwacht, maar gezien de uitslagen in de weken daarvoor, een punt die weer moed bracht binnen het team. Ook tegen Atlas was maar 1 ding belangrijk, winnen! Bij een overwinning zou de tweede plek meteen weer in zicht komen. Met een motiverend gedicht van een supporter voor de wedstrijd, ging DSO met veel vertrouwen het veld in.
De wedstrijd begon en eigenlijk hoeft het niet meer vermeld te worden, maar net als ongeveer elke week kwam DSO ook deze wedstrijd op voorsprong. Dit zou de hele eerste helft zo blijven. Toch wist DSO niet uit te lopen naar een groter verschil dan 4-6. Dit kwam voornamelijk door de vele passfouten en het niet afmaken van de kansen die er genoeg waren. Atlas kwam terug tot 6-6, maar door een mooi doelpunt van Rubin wist DSO toch met een 6-7 voorsprong de rust in te gaan.

Verdedigend stond het goed bij DSO, op een paar kleine foutjes na. Alleen aanvallend zal er met meer overtuiging afgerond moeten worden en moeten er minder passfouten worden gemaakt. Als DSO dat voor elkaar krijgt, kunnen de twee punten niet uitblijven.

Direct na rust liep DSO uit naar 6-8, het moment om uit te lopen en meteen de genade klap uit de delen. Helaas liep dit anders. Voornamelijk het tweede aanvalsvak had moeite met scoren en om uit te kunnen lopen is het wel nodig dat allebei de vakken scoren. Een vergelijkbare periode met de eerste helft ontstond, waarin Atlas terug kwam tot 9-9, wat achteraf de ommekeer in de wedstrijd betekende. Om de aanval een impuls te geven, mocht Remco na een nieuwe blessure aan zijn knie, zijn rentree maken. Helaas begon Atlas juist op dat moment met scherp te schieten, ondanks dat DSO nog de 10-10 op het bord zette, wist Atlas uit te lopen tot 12-10. Met nog 5 minuten te gaan is er echter nog genoeg tijd om dit om te draaien. Het eerste knokte zich dan ook goed terug naar 12-12. Maar de 13-12 en de 14-12 waren echter te veel gevraagd, DSO kwam nog terug tot 14-13 maar er was te weinig tijd om de gelijkmaker op het bord te zetten.

De onmacht om het verschil groter te maken dan twee doelpunten bleek uiteindelijk de bottleneck voor DSO te zijn. Ze staan nu laatste in de 3e klasse en promotie lijkt ver weg te zijn. De verschillen zijn echter nog niet groot, maar het is nu eerst taak om weer eens een wedstrijd te winnen. De wedstrijd van volgende week tegen KVK kan de ommekeer inluiden en ervoor zorgen dat de negatieve spiraal waarin DSO zit wordt doorbroken. Wij hopen dat jullie ons daarmee kunnen helpen en hopen jullie allemaal om 18:25 uur in de Niervaert te zien. Want wij hebben in ieder geval de strijd nog steeds niet opgegeven!