DSO 1 heeft de eerste 2 punten van het seizoen gepakt. Zaterdagavond werd er een verdiende overwinning geboekt in Oost-Souburg tegen Atlas, 12-18.

DSO begon met Rob op de plaats van de geblesseerde Erik. Rob speelde op zijn vertrouwde plekje naast Remco, Carola en Marieke. Jasper verhuisde naar het andere vak met Frank, Damy en Martiena. Tijdens de openingsfase van de wedstrijd vielen de doelpunten om en om. Na ongeveer 10 minuten viel Jasper helaas uit met een blessure. Rubin nam zijn plek in. Na een wat onwennig begin groeide hij in de wedstrijd en hij zou erg belangrijk worden voor DSO. Gaandeweg de eerste helft nam DSO het heft in handen en bij rust stond DSO op voorsprong.
Ook in de tweede helft was DSO de bovenliggende partij. DSO kon heersen in de rebound en daardoor erg lange aanvallen spelen. Met name het vak van Remco kon blijven schieten en dan gaat de bal er vanzelf in. Opvallend was verder dat ook tijdens deze wedstrijd alle spelers en speelsters wisten te scoren. Dat was vorige week ook al gelukt. Atlas probeerde middels een wissel nog iets te forceren, maar veel leverde dat niet op. DSO wist de wedstrijd uiteindelijk te winnen met 12-18.

Aanvallend was het spel van DSO wederom prima verzorgd. 18 doelpunten, na de eerdere 17 en 22, is gewoon uitstekend. Verdedigend was het dit keer een stuk beter. Door de druk in het voorveld, maar met name door de steals onder de korf kon Atlas maar weinig uitrichten.

DSO speelt aanstaande zaterdag thuis om half 6 tegen Ventura Sport. De ploeg uit Strijen is misschien wel DE titelkandidaat, maar DSO heeft laten zien dat het van iedere ploeg kan winnen. Hopelijk tot dan!