Zaterdag 2 september stond de eerste competitieronde op het programma en daarin wist DSO niet te winnen van ODO.

Onder nieuwe trainster Mandy Wigant is een nieuwe weg ingeslagen. Er zijn een aantal wijzigingen in het team en ook de manier van spelen is anders ten opzichte van het vorige seizoen. Daarnaast kan er tijdens wedstrijden tactisch gewisseld worden, omdat er maar liefst 8 keer gewisseld mag worden, met terug wisselen.

DSO startte vrij scherp, maar gaandeweg kwam ODO steeds beter in de wedstrijd en nam in de scores het initiatief over. Doordat ODO in de laatste fase van de eerste helft wist weg te lopen van DSO, was de ruststand 9-4. In de rust is afgesproken om punt voor punt dichter bij ODO proberen te komen. Aan het begin van de tweede helft was het lastig volgen, maar DSO herpakte zich goed en kwam steeds dichterbij, tot 15-12. Daarna was het wederom ODO me belangrijke scores, waardoor de wedstrijd uiteindelijk in 19-12 eindigde.

Ondanks het verlies liet DSO bij vlagen toch zien wat de nieuwe intenties zijn. Het spel was beter dan de laatste oefenwedstrijden en ook werden doelpunten gescoord uit dynamisch spel. Iets waar DSO op verder kan borduren.

Belangrijk is om geduld te hebben, want een dergelijke spelverandering kost simpelweg veel tijd en training.

Volgende week speelt de DSO selectie thuis, waarin we hopen op veel support. Het programma van zaterdag 9 september ziet er als volgt uit