• 4
  • 5
  • 6
  • 7

Na de nederlaag van vorige week tegen ODO hoopte DSO vandaag de eerste punten te pakken, thuis tegen DVS. Het werd een spannend duel maar uiteindelijk won DVS met 11-14.

DSO speelde in dezelfde opstelling als vorige week en wilde net zo goed starten. DVS begon echter beter aan de wedstrijd en DSO kon door 2 strafworpen van Jean-Paul nog redelijk bijblijven, 2-4. DSO kreeg genoeg kansen, maar de afronding was niet scherp genoeg. De gehele eerste helft bleef DVS aan de goede kant van de score. In de slotfase van de eerste helft probeerde coach Mandy Wigant met wat wissels nog wat te forceren, maar dat lukte helaas niet. DVS ging de kleedkamer in met een 6-8 voorsprong.

Ook in de tweede helft behield DVS lang de voorsprong. Steeds als DSO iets dichterbij kwam werd het gat naar 2 weer geslagen. Onder aanvoering van Jean-Paul en Marieke bleef DSO knokken en dat resulteerde zo'n 7 minuten voor tijd in de terechte 11-11. Heel lang kon DSO niet van de gelijke stand genieten, want een paar minuten later stond het alweer 11-13. DVS beschikt over een aantal zeer sterke dames en die werden prima uitgespeeld in deze cruciale fase. DSO kreeg nog wat kansjes, wisselde nog een keer maar het mocht niet meer baten, DVS pakte de 2 punten en het werd uiteindelijk 11-14.

Opnieuw een wedstrijd waarin DSO in fases goed heeft gespeeld. Het is nu zaak deze fases te verlengen en aanvallend beter te gaan afronden. 14 tegen is prima, maar 11 goals is niet genoeg in de tweede klasse. Volgende week gaat DSO op bezoek in Tilburg tegen de plaatselijke KVT, de gedoodverfde favoriet voor de titel. Onder leiding van Marcel Versteeg hoopt Tilburg zo snel mogelijk weer terug te keren in de eerste klasse. Voor DSO een wedstrijd om lekker vrijuit in te gaan en hopelijk resulteert dat in bonuspunten!