Na de overwinning van vorige week op Zaamslag moest DSO 1 dit keer richting Goes voor de uitwedstrijd tegen TOGO. Voor DSO een wedstrijd om eens te kijken of de stijgende lijn kon worden voortgezet. In een sfeerloze hal floot de scheidsrechter rond kwart voor 8 voor het begin van de wedstrijd.

DSO begon uitstekend aan de wedstrijd en er stond al snel een 1-3 voorsprong op het scorebord. Er werd energiek aangevallen en ook in de verdediging oogde DSO scherp. TOGO kwam vaak niet verder dan 1 schot en dan was de bal al weer voor DSO. Vanaf 1-3 bleef het spel van DSO prima, maar de afronding zakte wat weg. Toch lukte het DSO om de gehele eerste helft op voorsprong te blijven. In de laatste seconde van de eerste helft schoot Rob de 6-9 binnen, wat ook de ruststand was. Een prima eerste helft, al had de voorsprong al veel groter kunnen en misschien wel moeten zijn.

Hoe anders verliep de tweede helft. DSO kreeg nog voldoende kansen en liet bij vlagen nog steeds prima aanvalsspel zien, maar de afronding was echt dramatisch. Korte kansen, vrije ballen, afstandschoten: ze gingen er gewoon niet meer in. TOGO kroop hierdoor steeds dichterbij en pakte zelfs de voorsprong. DSO zocht in deze fase naar spelers en speelsters die de ploeg op sleeptouw konden nemen, maar niemand bleek in staat dit te kunnen. De dames voorin, de heren voorin, toch weer de dames voorin, het lukte gewoon niet. Ook de wissels leverden geen goals op. TOGO begon de voorsprong uit te bouwen en DSO was in het restant van de wedstrijd niet meer in staat het gat te dichten. Sterker nog, er werd nog maar 1 goal gemaakt. Het was debutant Esmeralda Wols die haar eerste balcontact direct promoveerde tot een doelpunt. Voor DSO het enige hoogtepunt uit de tweede helft. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van 16-11.

DSO bleef verslagen achter. Hoe was het mogelijk dat na zo'n prima eerste helft de afronding in de tweede helft zo dramatisch was? Komende week zal DSO nog even goed moeten terugblikken en dan vervolgens de lessen meenemen naar de wedstrijd tegen Stormvogels. Op papier een sterkere tegenstander dan TOGO, dus DSO zal vol aan de bak moeten. De thuiswedstrijd begint aanstaande zaterdag om 17:30.

Als we nog even kijken naar de resultaten in de poule van DSO dan valt op dat iedereen van iedereen wint. Seolto gaat nu aan kop met 5 punten, gevolgd door Stormvogels en TOGO met 4 punten en daarachter VIOS met 3 punten. KVK, DSO, Zaamslag en Scheldevogels staan allemaal op 2 punten. Het is nog ver weg, maar alvast goed om te benoemen dat de nummer 1 rechtstreeks promoveert naar de 2e klasse, de nummer 2 een beslissingswedstrijd zal spelen, de nummers 7 en 8 rechtstreeks degraderen naar de vierde klasse en dat de nummer 6 in een degradatiepoule gaat spelen tegen twee andere nummers 6.