DSO trad aan tegen Stormvogels uit Westkapelle. Na de onnodige nederlaag tegen TOGO werd het nu toch eens tijd voor DSO om punten te gaan pakken. Erik en Naomi begonnen als reserves en DSO D3 mocht mee oplopen. Rond kwart voor 6 floot de scheidsrechter voor het begin.

DSO begon net als tegen Zaamslag ijzersterk. Na 2 aanvallen stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord dankzij 2 goals van Jasper. Stormvogels kon echter vrij snel weer aanhaken en zo ontpopte zich een spannende eerste helft. Het ging gelijk op en beide ploegen scoorden regelmatig. DSO oogde gretig en fel en daar had Stormvogels het vrij lastig mee. Toch lukte het de gasten om voor rust een nipte voorspong te pakken, 9-10.

In de tweede helft kwam Stormvogels al snel op een gaatje van 2. DSO liet het verschil niet groter worden, maar langszij komen lukte ook niet. Beide ploegen werden wat slordiger en de scherpte in de afronding was er ook niet meer. De spanning was er nog wel en dat maakte veel goed. Met Rubin in de ploeg voor de niet geheel fitte Frank zocht DSO geduldig naar de aansluitingstreffer, maar het duurde erg lang voordat deze viel. Uiteindelijk was het Jean-Paul die met 2 afstandschoten DSO weer naast Stormvogels zette. In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning. DSO kreeg zelfs nog een vrije bal in de allerlaatste seconde, maar deze werd helaas gemist. Eindstand: 16-16.

Bij een gelijkspel is het altijd de vraag of het voelt als een overwinning of als een nederlaag. Gezien deze wedstrijd denk ik dat het de perfecte afspiegeling is van de onderlinge krachtsverhoudingen. Voor DSO het 3e punt en de ploeg staat nu 6e. Wat opvalt in de poule is dat iedereen van elkaar wint dus het is nog lastig te zeggen waar DSO nu precies staat.

Volgende week speelt DSO 1 thuis tegen de grote rivaal VIOS. De wedstrijd begint rond 19.50 uur en wij hopen op massale steun van het Klundertse publiek. Op naar de volgende overwinning en daarna lekker een feestje bouwen in de Niervaert! Tot dan!