• 4
  • 5
  • 6
  • 7

DSO 1 moest winnen om nog een kans op lijfsbehoud te bewaren. Veel team werden kampioen dit weekend, waarbij helaas de kampioenswedstrijd van DSO 3 niet door kon gaan, omdat de tegenstander geen team op de been kon brengen.

DSO 1 wist in de thuiswedstrijd wat het te doen stond: winnen van Scheldevogels, omdat concurrent voor degradatie Blauw Wit waarschijnlijk de winst ging pakken bij het al gedegradeerde SKV. DSO begon sterk en gedreven aan de wedstrijd en wist vrij eenvoudig uit te lopen naar een 5-2 voorsprong. Scheldevogels kwam echter goed terug en de rust werd bereikt bij 5-4. In de tweede helft wist DSO direct een gat te slaan naar 10-6. Hierna werd verzuimd het duel definitief op slot te gooien waardoor Scheldevogels nog terug kon komen tot 10-8. Door treffers van Carola Eland en Rubin van Dueren den Hollander werd echter de wedstrijd beslist, waardoor de treffers van Scheldevogels in blessuretijd alleen voor de statistieken waren. Ondanks deze overwinning is DSO nog steeds niet veilig en zal de laatste thuiswedstrijd tegen directe concurrent Blauw-Wit gewonnen dienen te worden.

DSO 2 had in de eerste helft grote problemen met KOAG en speelde zelf te slordig. Na de rust (3-4) liep KOAG aanvankelijk nog uit naar 4-6, maar toen kwam DSO beter in het spel. Er werden langere aanvallen opgezet en de doelpunten kwamen daarna vanzelf. De achterstand werd omgebogen in een 8-6 voorsprong en deze werd niet meer uit handen gegeven. Met een mooie doorloopbal besliste Jasper Kaijen kort voor tijd de wedstrijd definitief.

DSO 5 speelde tegen ADO een prima eerste helft, er kon dan ook met een ruime voorsprong van 8-1 gerust worden.  Na rust, zakte het tempo wat in, mede door de warmte en mogelijk door vermoeidheid van het 25-jarig huwelijksfeestje van Ria en Wim, de avond van te voren. De uiteindelijke eindstand was 13-5. Marcel Langeweg was topscoorder met 3 doelpunten. Door deze overwinning is het kampioenschap van DSO 5 binnen en kan er de laatste wedstrijd over 2 weken een feestje gevierd worden.

Het nog puntloze DSO 6 had een lastige uitwedstrijd voor de boeg bij de ongenaakbare koploper Oranje Wit 6 uit Dordrecht. De laatste 6 wedstrijden hadden we ook al met ruime cijfers verloren en de opdracht was dan ook om niet teveel balverlies te leiden, maar lekker langzaam de bal rond laten gaan. Dit lukte zeer aardig en bij de rust was de verbazing groot (bij de tegenstander) het was namelijk 6-6. Het leek wel of iedereen aan z’n 2e jeugd bezig was, zo goed konden we de korf vinden. We voelden dat dit onze dag was en eindelijk kwamen we voor de eerste keer met twee punten voor en we wisten dit tot hei einde vast te houden. 9-11 gewonnen. We vierden onze overwinning en eerste 2 punten (en nog wel op onze aartsrivaal) als een kampioenschap. Luuk bedankt voor je 4 punten, ook Mart 3, Jaap 2 en Rom 2, en natuurlijk alle dames voor de goede voorbereiding. Van de spierpijn zullen we hierdoor zeker niets merken.

De wedstrijd van DSO A1 werd afgelast, maar ze zagen nummer 1 GKV het kampioenschap behalen, waardoor DSO dit veldseizoen genoegen moet nemen met een 2de plaats. De wedstrijd tegen Tilburg wordt in gehaald op woensdag 27 mei om 20:00.

DSO A2 wist door een ruime overwinning op ONDO het kampioenschap binnen te halen en heeft dat daarna uitbundig gevierd met een barbecue in Renesse.

DSO C1 won met 6-0 van het zwakke Emergo. DSO heeft door die overwinning nog altijd kans op het kampioenschap.

DSO D1 heeft de laatste wedstrijd van het seizoen flink uitgehaald tegen Good Luck uit Middelharnis. De kersverse kampioen wist maar liefst met 20-0 te winnen. DSO startte sterk met vier doelpunten van Naomi, waarna duidelijk was dat het een gemakkelijke middag zou worden. Met snel spel werd vervolgens de tegenstander helemaal weggespeeld en kregen alle spelers volop kansen, resulterend in een ruststand van 10-0. De tweede werd de opdracht om rond te spelen goed uitgevoerd met hele mooie aanvallen als gevolg. Ook in de tweede helft werd volop gescoord, waarbij ook verdedigend weinig kansen werden weggegeven en een kampioenswaardige 20-0 de einduitslag was. Naast Naomi (totaal 6) hebben ook Tirza (2), Sarinah (3), Lieke (1), Juliëtte (3), Jeroen (3) en Joshua (2) gescoord.

Vandaag was het dan zo ver. De beslissende wedstrijd van DSO F2 tegen Keep Fit F1 om het kampioenschap. Helaas was Fabiënne ziek geworden, waardoor Lotte, Lize, Britt en Lieke jammer genoeg maar met z'n vieren konden spelen. DSO ging meteen fel van start. Na een paar goede kansen was het Lotte die het eerste doelpunt voor DSO scoorde. Keep Fit ging er daarna ook goed tegenaan, maar ze konden niet scoren. Net voor de rust kreeg Lotte nog een goede kans en scoorde 2-0. Na de rust was het vooral Keep Fit dat deed aanvallen. Echter door goed verdedigen van DSO kon Keep Fit niet scoren. Vlak voor tijd scoorde Lotte met haar derde doelpunt 3-0 en was DSO F2 kampioen!!  Een knappe prestatie van Fabiënne, Lotte, Lize, Britt en Lieke door de gehele competitie maar één keer gelijk te spelen en de rest van de wedstrijden te winnen. Ook de strafworpen gingen er tegen Keep Fit erg goed in. Er werd gewonnen met 25 tegen 10 doelpunten!!

DSO F3 had eindelijk een wedstrijd tegen kinderen die ook net zijn begonnen en kon dan ook laten zien dat er de laatste weken heel hard en goed is getraind. Door heel goed verdedigen werden er vrijwel geen kansen weggegeven en met snelle aanvallen kreeg iedereen de kans om te schieten. Uiteindelijk heeft Kyra zelfs 3 doelpunten kunnen maken waardoor tegenstander WION met een 3-0 nederlaag naar Rotterdam terugkon. De strafworpen werden ook nog met 14-3 gewonnen en iedereen heeft daarbij kunnen scoren.

Schoolkorfbaltoernooi
Afgelopen dinsdag waren ongeveer 85 dolenthousiaste kinderen op het veld van DSO om training te krijgen van Nederlands recordinternational Leon Simons. Deze training was ter voorbereiding op het schoolkorfbaltoernooi. Op woensdag 27 mei wordt door korfbalvereniging DSO uit Klundert in samenwerking met VIOS uit Willemstad het schoolkorfbaltoernooi georganiseerd. Er zullen dit jaar 20 teams strijden op het terrein aan de Ambachtsherenweg. Behalve scholen uit Klundert zullen er ook teams uit Fijnaart, Heijningen en Zwingelspaan zijn. De eerste wedstrijden starten om 13:30 uur en de prijsuitreiking zal rond 17:30 uur zijn. Voor de jongeren kinderen zal er een leuk spelletjescircuit zijn.