Zaterdagavond werden zo’n 35 jeugdleden uit DSO A en B met een aantal jonge senioren gedropt in het Bredase Mastbos. In de bossen moesten de groepen opdrachten uitvoeren en natuurlijk de kortste weg naar het verzamelpunt vinden. Spannend en vermoeiend was het zeker. De eerste groep kwam rond middernacht binnen, de laatste groep was de weg volledig kwijt en werd rond twee uur opgepikt door de bezemwagen. Al met al een geslaagde avond.

Nog wat gegevens:
- aantal meelopende deelnemers: 33
- aantal organisatoren: 3
- publiek: 7
- vertrektijd kantine: 20:10
- vertrektijd eerste groep op dropplaats (kuikentjes): 21:05
- vertrektijd laatste groep op dropplaats (biggetjes): 22:30
- aankomst eerste groep (lammetjes): 23:58, looptijd 2:30
- aankomst vierde groep (kuikentjes): 00:43, looptijd 3:38
- ophaaltijd laatste groep (biggetjes) aan de andere kant van het bos: 01:59, looptijd 3:29
- looptijd veulentjes: 2:21
- looptijd geitjes: 2:39
- aantal vragen te beantwoorden (exclusief vragen om achter de naam van het cafe te komen): 13
- meeste vragen goed: 8

De einduitslag, prijsuitreiking en uitreiking van de wisselbeker is komende dinsdag in de kantine, om ongeveer 20:00.

De vragen:

Vraag 1: Jules en Vincent zijn broers. "We zijn geboren binnen hetzelfde uur", zegt Jules, "op dezelfde dag van het zelfde jaar." "Maar", zegt Vincent, "we zijn geen tweeling!" De Vraag: Hoe is dit mogelijk? Jules en Vincent zijn van een drieling, of vierling, of nog meer!

Vraag 2: In het midden van een ronde vijver groeit een prachtige waterlelie. De waterlelie verdubbelt dagelijk in oppervlak. Na precies twintig dagen is de vijver volledig bedekt door de waterlelie. De Vraag: Na hoeveel dagen is de helft van de vijver bedekt door de waterlelie? Omdat de waterlelie iedere dag verdubbeld in oppervlak en de vijver na 20 dagen helemaal is bedekt, zal de helft van de vijver één dag eerder zijn bedekt (na 19 dagen). Conclusie: Na 19 dagen is de helft van de vijver bedekt door de waterlelie.

Vraag 3: Een man staat voor het schilderij van een man, en vertelt ons het volgende: "Ik heb geen broers en zussen, maar de vader van deze man is mijn vaders zoon". Wie staat er op het schilderij? De Oplossing: Zijn zoon

Vraag 4: Gisteravond hebben Heleen en haar man hun buren (twee echtparen) uitgenodigd voor een diner bij hen thuis. De zes personen zaten aan een ronde tafel. Heleen zegt je het volgende: ? "Victor zat aan de linkerzijde van de vrouw die aan de linkerzijde zat van de man die links zat van Anna. ? Esther zat links van de man die links zat van de vrouw die links zat van de man die links zat van de vrouw die links zat van mijn man. ? Jim zat links van de vrouw die links zat van Roger. ? Ik zat niet naast mijn man." De Vraag: Wat is de naam van Heleen's man? Door de tweede uitspraak, weten we dat de zes personen aan de tafel zaten in de volgende volgorde (met de klok mee en beginnend bij Heleen's man): Heleen's man, vrouw, man, vrouw, man, Esther Omdat Heleen niet naast haar man zat, moet de situatie als volgt zijn: Heleen's man, vrouw, man, Heleen, man, Esther De overgebleven vrouw moet Anna zijn, en samen met de eerste uitspraak komen we tot de volgende situatie: Heleen's man, Anna, man, Heleen, Victor, Esther. Vanwege de derde uitspraak, kunnen Jim en Roger slechts op een manier geplaatst worden, en weten we nu de volledige volgorde: Heleen's man Roger, Anna, Jim, Heleen, Victor, Esther Conclusie: de naam van Heleen's man is Roger.

{gallery}/overige_nevenactiviteiten/2004/dropping{/gallery}