• 4
  • 5
  • 6
  • 7

De inschrijving is nu echt definitef gesloten. Er kunnen geen wijzigingen meer plaatsvinden in het schema. Hieronder wat informatie over het programma en de spelregels.

Programma:
10.00 - 15.00 wedstrijden poulefase
15.00 - ongeveer 17.30 knock-out fase + finales
17.35 (onder voorbehoud) prijsuitreiking

De eerste ronde begint om 10.00 en geen seconde later, dit in verband met het strakke wedstrijdschema wat in elkaar is geknutseld. Zorg dus dat je ruim op tijd aanwezig bent en zorg dat je weet op welk veld je moet zijn.

Er zijn dit jaar maar liefst 24 kinderen die meedoen uit de categorie f/kangoeroe. Voor iedere wedstrijd is een teller nodig. Ik heb helaas niet genoeg aanmeldingen van mensen die vrijwillig tellen, dus het kan zijn dat je als deelnemer ergens staat ingepland om een wedstrijdje te tellen. Uiteraard heb ik rekening gehouden met je eigen wedstrijden.

Wedstrijden van de jongste kinderen duren dit jaar korter dan de overige deelnemers, 5 minuten ipv 10 minuten. Voor iedere wedstrijd van de f/kangoeroes staat wel 10 minuten ingepland. Dit omdat ik anders enorm veel werk zou hebben aan een nieuw wedstrijdschema. Zodra de senioren/D-E jeugd wisselen van functie, eindigen de wedstrijden van de f-jeugd en zijn die velden 5 minuten wedstrijdloos.

Spelregels Koppelschieten:

Wedstrijd duurt 2x 5 minuten
Na het signaal van de omroeper wordt er gestart met de wedstrijden.
Op signaal van de omroeper zal er gewisseld worden van korf.
Eindsignaal wordt gegeven door de omroeper.
Koppel/ persoon met de meeste treffers heeft gewonnen.
Geef de standen door op de aangegeven plaats.
Koppel die niet begint bij het startsignaal heeft recht op het laatste schot.
De koppels tellen zelf. Voor de F'jes zijn er tellers aangewezen.
Een schot wordt genomen ter hoogte van de over staande korf, tenzij er middels een pillon een andere afstand is aangegeven.
Als er mis wordt geschoten door de tegenstander, mag er geschoten worden van waar de bal neerkomt, mits deze niet meer dan 1x gestuiterd heeft.
Bij winst krijgt men 2 punten, gelijkspel 1 punt, verlies 0 punten
Bij geen tegenstander wint de andere ploeg met 15-0 (behalve bij reserve plekken of niet gespeeld, deze worden buiten beschouwing gelaten)
Als een koppel te laat komt, maar wel binnen 0-5 minuten vanaf aanvangstijd van de speelronde kan beginnen, wordt er gestart vanaf 0-0. Mocht de tegenstander pas komen als de ronde al 5 minuten of langer bezig is, wordt er gestart met een 10-0 voorsprong voor het koppel dat wel op tijd was.
Mocht de tegenstander helemaal niet meer komen, geldt de bovenstaande regel dat het aanwezige koppel met 15-0 wint.
De stand in de poule wordt bepaalt door de behaalde punten in de wedstrijden ( 2 voor winst, 1 gelijk en 0 bij verlies). Als dit geen uitsluitsel biedt dan zal er gekeken worden naar het totaal aantal gescoorde doelpunten in de poulefase. Is de stand dan nog gelijk dan zal er een zogenaamde sudden death wedstrijd gespeeld worden tot de 3 punten.

Om de twee beste nummers 2 te bepalen wordt er gekeken naar het gemiddeld aantal behaalde wedstrijdpunten per wedstrijd. Dit omdat sommige poules groter zijn dan de andere. Mocht dit ook gelijk zijn, wordt er gekeken naar het gemiddeld aantal voordoelpunten per wedstrijd. Mocht dit ook gelijk zijn, volgt er een sudden death tot de 3 punten. Mochten er meer dan twee teams hetzelfde gemiddelde hebben aan punten en aan voordoelpunten, wordt er een driekamp/vierkamp/vijfkamp enzovoort gespeeld. De wedstrijdleiding bepaald hoe dit exact in zijn werk gaat.

Bij een gelijke stand in kwartfinales, halve finales of in de finales zal er verlengd worden met telkens 1 minuut net zo lang totdat er een winnaar bekend is.
Bij senioren + A's zullen er kwartfinales gespeeld worden door de 6 1ste plekken + de 2 beste nummers 2.
Bij de D en E jeugd zullen de winnaars van de 3 poules doorgaan en 1 beste nummer 2. Deze komt dus uit 1 van de 3 poules.
Bij de F-jeugd/kangoeroes zullen de 3 winnaars van de poules doorgaan en 1 beste nummer 2. Deze komt dus uit 1 van de 3 poules.
De finales zullen om beurten gespeeld worden op hetzelfde finaleveld.
OP HET SCHEMA STAAN RESERVE PLEKKEN INGEPLAND. HOU DE OMROEPER GOED IN DE GATEN OM TE ZIEN OF DEZE WEDSTRIJDEN DOORGAAN.
Fanatisme is prima, maar ken je grenzen.
Vanaf 13.00 uur zijn er alcoholische versnaperingen te verkrijgen.
S.V.P. het afval gescheiden weggooien.
Aanspreekpunten op deze dag zijn Frank Posthumus (vragen over speelschema), Pim van der Vliet (Algemeen) of Paul Langeweg (Feedback/Tips). Deze drie personen vormen ook de wedstrijdleiding en zij nemen de definitieve beslissingen.

Voor de jeugdige deelnemers uit de F-jeugd en de kangoeroes hebben wij een medaille als bewijs van deelname. Vergeet deze niet op te halen, mocht je al eerder naar huis gaan. Wij hopen natuurlijk dat jullie allemaal blijven kijken naar de finales. Na de finales vindt de prijsuitreiking plaats en daar worden ook de medailles uitgedeeld.