• Welkom bij DSO!

  Welkom bij DSO!

 • Het verhaal van DSO

  Het verhaal van DSO

 • DSO KangoeroeKlup

  DSO KangoeroeKlup

 • Accommodatie DSO

  Accommodatie DSO

 • DSO Familietoernooi

  DSO Familietoernooi

 • DSO PlayBackShow

  DSO PlayBackShow

 • DSO Schoolkorfbal Challenge

  DSO Schoolkorfbal Challenge

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Hallo allemaal,

Ook dit jaar weer een prachtig aantal deelnemers: 168! Laten we hopen dat het weer ook meezit, zodat we er wederom een hele gezellige seizoensafsluiter van kunnen maken. Hieronder staan de regels alvast uitgewerkt, evenals wat belangrijke mededelingen. De deelnemerlijst is elders op onze site te bekijken. 

Mededelingen
Dit jaar is er gekozen voor een digitale vorm van inschrijven en een betaling op moment van aankomst. We willen alle deelnemers vanaf de A's vriendelijk verzoeken bij aankomst op het sportcomplex direct te betalen bij Annalies en Natascha. Heb je betaald, wordt je naam afgevinkt en is je inschrijving definitief. Ronde 1 begint om 10 uur, we willen dan ook echt starten met mensen die betaald hebben. Dus nogmaals het verzoek om de 2 euro per persoon direct bij aankomst te betalen. Kom dus op tijd! Wij rekenen op jullie. 

Er zijn dit jaar 10 kinderen die meedoen uit de categorie f/kangoeroe. Voor iedere wedstrijd is een teller nodig. Ik heb helaas niet genoeg aanmeldingen van mensen die vrijwillig tellen, dus het kan zijn dat je als deelnemer ergens staat ingepland om een wedstrijdje te tellen. Uiteraard heb ik rekening gehouden met je eigen wedstrijden. Alvast bedankt voor jullie hulp. 

Aanspreekpunten op deze dag zijn Frank Posthumus (vragen over speelschema), Pim van der Vliet (algemeen) en Corine Noordink (Omroeper). 

Voor de jeugdige deelnemers uit de F-jeugd en de kangoeroes hebben wij een medaille als bewijs van deelname. Vergeet deze niet op te halen, mocht je al eerder naar huis gaan. Wij hopen natuurlijk dat jullie allemaal blijven kijken naar de finales. Na de finales vindt de prijsuitreiking plaats en daar worden ook de medailles uitgedeeld. 

Programma:

10.00 - 15.15 wedstrijden poulefase
12.30 Finale F-jeugd, overige koppels zijn vrij. 
15.30 - ongeveer 17.30 knock-out fase + finales
17.35 (onder voorbehoud) prijsuitreiking

Spelregels Koppelschieten:

1. Wedstrijd duurt 2x 5 minuten

2.       2. Na het signaal van de omroeper wordt er gestart met de wedstrijden.

3.       3. Op signaal van de omroeper zal er gewisseld worden van korf.

4.       4. Eindsignaal wordt gegeven door de omroeper.

5.       5. Koppel/ persoon met de meeste treffers heeft gewonnen.

6.       6. Geef de standen door op de aangegeven plaats.

7.       7. Koppel wat niet begint bij het startsignaal heeft recht op het laatste schot.

8.       8. De koppels tellen zelf. Voor de F'jes zijn er tellers aangewezen.

9.       9. Een schot wordt genomen ter hoogte van de over staande korf, tenzij er middels een pillon een andere afstand is aangegeven. 

10.   10. Als er mis wordt geschoten door de tegenstander, mag er geschoten worden van waar de bal neerkomt, mits deze niet meer dan 1x gestuiterd heeft. 

11.   11. Bij winst krijgt men 2 punten, gelijkspel 1 punt, verlies 0 punten

12.   12. Bij geen tegenstander wint de andere ploeg met 15-0 (behalve bij reserve plekken of niet gespeeld, deze worden buiten beschouwing gelaten)

13.   13. Als een koppel te laat komt, maar wel binnen 0-5 minuten vanaf aanvangstijd van de speelronde kan beginnen, wordt er gestart vanaf 0-0. Mocht de tegenstander pas komen als de ronde al 5 minuten of langer bezig is, wordt er gestart met een 10-0 voorsprong voor het koppel dat wel op tijd was. 
Mocht de tegenstander helemaal niet meer komen, geldt de bovenstaande regel dat het aanwezige koppel met 15-0 wint. 

14.   14. De stand in de poule wordt bepaalt door de behaalde punten in de wedstrijden ( 2 voor winst, 1 gelijk en 0 bij verlies). Als dit geen uitsluitsel biedt dan zal er gekeken worden naar het totaal aantal gescoorde doelpunten in de poulefase. Is de stand dan nog gelijk dan zal er een zogenaamde sudden death wedstrijd gespeeld worden tot de 3 punten.

15.   15. Om de twee beste nummers 2 te bepalen wordt er gekeken naar het gemiddeld aantal behaalde wedstrijdpunten per wedstrijd. Dit omdat sommige poules groter zijn dan de andere. Mocht dit ook gelijk zijn, wordt er gekeken naar het gemiddeld aantal voordoelpunten per wedstrijd. Mocht dit ook gelijk zijn, volgt er een sudden death tot de 3 punten. Mochten er meer dan twee teams hetzelfde gemiddelde hebben aan punten en aan voordoelpunten, wordt er een driekamp/vierkamp/vijfkamp enzovoort gespeeld. De wedstrijdleiding bepaald hoe dit exact in zijn werk gaat. 

16.  16.  Bij een gelijke stand in kwartfinales, halve finales of in de finales zal er verlengd worden met telkens 1 minuut net zo lang totdat er een winnaar bekend is.

17. 17.   Bij senioren + A's zullen er kwartfinales gespeeld worden door de 6 1ste plekken + de 2 beste nummers 2. Loting bepaald wie er tegen wie speelt.

18.   18. Bij de B/C jeugd zullen de beste 4 uit de poule halve finales gaan spelen, waar de nummer 1 tegen de nummer 4 speelt en de nummer 2 tegen de nummer 3. Bij gelijke standen in de poule geldt regel 14.

19.   19. Bij de D/E jeugd zullen de nummers 1 en 2 van beide poules doorgaan. De nummer 1 uit poule A speelt een halve finale tegen de nummer 2 van poule B en andersom net zo.

20. 20.   Bij de F-jeugd zal er een finale worden gespeeld door de beste 2 koppels. Deze finale zal rond half 1 beginnen. 

21.  21.  De finales zullen om beurten gespeeld worden op hetzelfde finaleveld. 

22.   22. OP HET SCHEMA STAAN RESERVE PLEKKEN INGEPLAND. HOU DE OMROEPER GOED IN DE GATEN OM TE HOREN OF DEZE WEDSTRIJDEN DOORGAAN.

23.  23.  Fanatisme is prima, maar ken je grenzen.

24.   24. Vanaf 13.00 uur zijn er alcoholische versnaperingen te verkrijgen. 

 

25.   25. S.V.P. het afval gescheiden weggooien. 

HoofdSponsor

HoofdJeugdSponsor

SponsorKliks

DSO Agenda

29 augustus

20:00 Bestuursvergadering

03 september

#WijzijnDSODag

10 september

Start competitie