• Welkom bij DSO!

  Welkom bij DSO!

 • Het verhaal van DSO

  Het verhaal van DSO

 • DSO KangoeroeKlup

  DSO KangoeroeKlup

 • Accommodatie DSO

  Accommodatie DSO

 • DSO Familietoernooi

  DSO Familietoernooi

 • DSO PlayBackShow

  DSO PlayBackShow

 • DSO Schoolkorfbal Challenge

  DSO Schoolkorfbal Challenge

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Na maanden voorbereiding zijn we op vrijdag 3 mei met 51 kinderen vertrokken naar een nieuw kamphuis: Kuijpershoefke in Loon op Zand. Een zeer geschikt kamphuis voor onze groep, waarbij we lekker veel ruimte hadden in de slaapzalen, voldoende wc's en douches, een mooie ruime eetzaal en een groot speelveld, waar we lekker konden korfballen, voetballen, basketballen en chillen bij het lekkere weer. Verder was vooral de kabelbaan in de speeltuin in trek. De leiding en kookstaf waren dit jaar hetzelfde als vorig jaar en de weersverwachting was goed.

Tijdens de playbackshow was het thema bekend gemaakt: Amerika, wat gevolg kreeg bij de aankomst waar de kinderen direct al de strenge douane door moesten. Na de strenge controle, waar de drugshond ook enkele keren aansloeg, mocht toch iedereen voorzien van een paspoort het land in. Nog voordat de slaapzalen konden worden bekeken werd het openingsspel gedaan. Hierbij moest een puzzel worden opgelost waarmee de groepsleider en de naam van de groep bekend werd gemaakt. De groepen waren allemaal een Amerikaanse president, we hadden Bush, Clinton, Reagan, Lincoln, Roosevelt, Washington, Kennedy en Obama. Het was de bedoeling dat iedere president tijdens het kamp campagne ging voeren om zoveel mogelijk stemmen te verwerven in de strijd om de titel
"Beste Amerikaanse President Ooit". We hebben hiervoor dit jaar weer een groot aantal nieuwe spelen verzonnen, maar tussendoor was er ook weer voldoende tijd om zelf te spelen, te chillen en natuurlijk ook te eten, want als Amerikanen iets goed kunnen is het wel eten.

Nadat iedereen het een bed had gezocht en (soms met moeite) gedekt konden we naar het bos voor om New Yorkse stadsgeluiden te gaan zoeken, een geluidenspel met weer eens wat andere geluiden als een koe of hond. In het bos was een luidruchtige hotdogverkoper actief (gemakkelijk te raden wie dat was), zat iemand aan de weg te werken of kwam je een fietser tegen, maar natuurlijk nog veel meer. Na een uurtje waren de geluiden gevonden en gingen de C's t/m de E's terug naar het kamphuis om lekker te gaan slapen. De A's en B's mochten nog even in het bos blijven want van New York werd er verkast naar Miami waar de presidenten iets moesten gaan doen aan het drugssmokkelprobleem. Naast de drugs werden ook wapens verhandeld en moest je de corrupte agenten kunnen onderscheiden van de goede. Aangezien we maar tot middernacht in dit bos aanwezig mogen zijn gingen we tegen 12 uur terug naar het kamphuis waar we werden getrakteerd op lekkere balletjes gehakt, die gaan er na al het geren weer goed in. Omdat het nog niet laat genoeg is om naar bed te gaan brachten we nog een bezoekje aan de Everglades, een moerasgebied waar recent ontdekt is dat er naast de alligators ook weerwolven zitten. Je moest ze alleen nog weten weg te stemmen. De nacht is in ieder geval rustig gestart en bleef daarna ook rustig. Tot 7 uur want toen ging de wekker, vooral voor de corveeploeg, die de borden moest klaarzetten.

Voor het Amerikaanse ontbijt met bacon and eggs werd er natuurlijk gezongen voor Marissa, die weer jarig was tijdens het kamp. Later die dag werden we ook nog door haar getrakteerd. Verder werden we verrast door een leuke kaart van het hoogste team van DSO, bedankt daarvoor! Het ochtendprogramma speelde zich af in walhalla voor gokkers: Las Vegas. De verschillende presidenten moesten hun partijkas gaan spekken door andere teams uit te dagen bij spelletjes en zelf verschillende uitdagingen aan te gaan. Ieder team heeft gelukkig geld verdiend en kon dus verder gaan met de campagne. Na de lunch begon de zon goed door te komen we werd het tijd om de Loonse en Drunense Duinen te gaan verkennen. De Route 66 liep door dit gebied en onderweg kwamen de presidenten verschillende indianenstammen tegen waar proeven gedaan moesten worden om ook deze bevolkingsgroep te laten stemmen. Onderweg werd ook nog een boog gemaakt om aan het eind mee te schieten en moesten vreemde Amerikaanse vragen beantwoord worden. Na een vermoeiende tocht die deels door het zand ging zijn alle teams weer bij het kamphuis aangekomen en konden we de lekkere Amerikaanse hamburger met friet gaan opeten.

Na het eten was het tijd voor Hollywood. Verschillende optredens, een raadspel waar omschrijvingen gegeven moesten worden (zonder uit te beelden of te rijmen dus) en een filmquiz, waarbij goed gebruik gemaakt werd van de beamer en leuke filmpjes konden worde bekeken. Hollywood werd geƫindigd met een dansfeestje, waarna de jongeren naar bed konden. Voor de ouderen bleef de beamer nog even aan omdat Hollywood naast tekenfilms ook nog een afdeling enge films heeft. We hebben naar een kort filmpje gekeken waar eigenlijk helemaal niets gebeurde, maar wat toch wel spannend was. Omdat we nu al lekker in de stemming waren konden we ook nog de set van een spookhuis bezoeken. Hier werd doorheen gekropen en onderweg zag je enkele spoken. Aan het eind hebben we met z'n allen het licht aangedaan en begrepen sommigen niet echt waarom ze zo hadden gegild. Omdat het programma wat was uitgelopen konden we niet meer naar het bos en hebben we op het veld nog een ren-tik spel gedaan in het donker. Kon iedereen zich nog even uitleven. Daarna hebben de liefhebbers weer gezocht naar weerwolven en kregen we een goede nachtrust van een uurtje of 4.

De zondagochtend begonnen we uitstekend met American pancakes, die gingen er bij iedereen wel in. Met deze goede bodem konden de presidenten de kampleiding gaan uitdagen. Mentale en zware fysieke inspanning werd gevraagd, maar de leiding liet zich niet kennen en ging de uitdaging aan. Het zwaarste onderdeel eindigde in een gelijkspel, waarbij iedereen nog de hele dag kon nagenieten van de mooie nagellak van de mannelijke leiding. Na de traditionele hotdog-uit-het-vuistje lunch waren we alweer bij het laatste spel, maar voordat dit werd gestart moesten alle kinderen nog hun stem uitbrengen op een president, natuurlijk niet op zichzelf. Deze verkiezing zou na het laatste spel worden bekendgemaakt, want tellen is in Amerika niet zo gemakkelijk, en kon de eindstand dus nog flink in de war gooien. Maar eerst gingen we met een levend ganzenbord kennismaken met de Amerikaanse sportwereld. Hierbij moest worden meegedaan aan voor ons onbekende bijzondere sporten zoals het aan elkaar binden van kledingstukken, maar werd ook aan football gedaan.

Het einde van het kamp kwam in zicht. Eerst nog even de spullen opruimen en de kamers vegen, daarna nog in de zon liggen of voor de laatste keer met de tamme konijntjes spelen. Daarna gingen we over tot het slotwoord waarbij als eerste al het overgebleven eten dat we niet terug konden geven is uitgedeeld, daarna volgde de verloting van het ganzenbord speelbord en werd de einduitslag bekend gemaakt. George Washington bleek uiteindelijk over het hele kamp het populairst te zijn en kan dus met recht de titel beste Amerikaanse president ooit dragen. De wisselbeker werd uitgedeeld aan het team en ieder teamlid kreeg nog een mooie prijs. Ondertussen was ook de bus al aangekomen en kon alle bagage worden ingeladen. Natuurlijk kreeg de kamleiding nog een hard applaus en na het strijken van de Amerikaanse vlag keerden we terug naar Klundert waar de ouders aan het wachten waren. De bus reed precies op tijd, zodat alle kinderen lekker vroeg naar bed konden. Gelukkig is er nog een hele vakantieweek om bij te slapen.

Tenslotte wil ik nogmaals de leiding ontzettend bedanken voor alle energie die jullie in het kamp hebben gestoken, wil ik de oudste deelnemers een pluim geven voor hun betrokkenheid bij en aandacht voor de jongste kinderen in het groepje, wil ik Anton en Ed bedanken voor het lekkere eten en de koffie (en de rest) en wil ik natuurlijk alle kinderen die zijn meegegaan bedanken voor hun enthousiasme en inzet, want niets is zo leuk als zien dat iedereen het naar zijn zin heeft. We hebben weer een kamp overleefd met leuke spelen, goed weer, alleen wat kleine ongelukjes en wat weinig slaap. Op naar volgend jaar, we proberen dit kamphuis te houden en natuurlijk ook deze leiding.

De kampleiding

{gallery}/kamp/2013/fotos{/gallery}

HoofdSponsor

HoofdJeugdSponsor

SponsorKliks

DSO Agenda