• Welkom bij DSO!

  Welkom bij DSO!

 • Het verhaal van DSO

  Het verhaal van DSO

 • DSO KangoeroeKlup

  DSO KangoeroeKlup

 • Accommodatie DSO

  Accommodatie DSO

 • DSO Familietoernooi

  DSO Familietoernooi

 • DSO PlayBackShow

  DSO PlayBackShow

 • DSO Schoolkorfbal Challenge

  DSO Schoolkorfbal Challenge

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

DSO met lege handen terug naar Klundert

Net als afgelopen seizoen moest DSO aantreden tegen Atlas, maar dit keer in de 2e klasse. In de aangepaste zaalcompetitie van vorig jaar was het onderling resultaat 1-1 dus er is op voorhand van alles mogelijk. Voor beide ploegen wordt het de hoogste tijd om weer eens punten te gaan pakken en zo aansluiting te houden met de middenmoot, want met 2 punten uit 5 wedstrijden is het nog geen vetpot dit seizoen. DSO ging met een alles behalve complete ploeg richting Zeeland (gelukkig voor de enige keer dit seizoen), want zowel Arthur als Erik ontbraken door blessures en ook Esmeralda was afwezig. Daardoor bleef Lotte als enige over van dat vak, maar die kreeg er versterking bij in de vorm van Martijn, Tom en Sophie.

Lees meer: DSO met lege handen terug naar Klundert

DSO verliest eerste wedstrijd van 2023 van ACKC

Na een paar weken vrij te zijn geweest vanwege de feestdagen zou de competitie eindelijk weer hervat worden. De laatste wedstrijd van 2022 werd helaas verloren van OZC na een pot waarin DSO helaas continu achter de feiten aan liep. Nu stond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma, waarbij de selectie op bezoek ging in Almkerk bij ACKC. ACKC is nog steeds een van de titelfavorieten aangezien zij op het veld ongeslagen bovenaan staan in de 2e klasse, al hebben ze deze zaal al 2 verliespartijen achter hun naam. Als voorproefje wist DSO 2 knap hun eerste punten van deze competitie te halen! Bij DSO 1 zou Tom op de plek van Arthur starten die teveel last had van een blessure, verder dezelfde basis als tegen OZC.

Lees meer: DSO verliest eerste wedstrijd van 2023 van ACKC

Nexus geeft DSO een lesje effectiviteit in de eerste helft

Met een overwinning op zak ging DSO op bezoek bij Nexus in Schiedam. Na de laatste ontmoeting tussen DSO en Nexus van een paar jaar geleden is er bij Nexus weinig veranderd in de opstelling, terwijl bij DSO destijds alleen Damy in het team stond. De ploeg uit Schiedam staat vooral bekend om zijn lange mannen, daar zou dan ook iets tegen verzonnen moeten worden.

Lees meer: Nexus geeft DSO een lesje effectiviteit in de eerste helft

DSO pakt ook in de zaal 2 punten tegen NIO

Met Nederland – USA om 16:00 en ook nog eens Sinterklaas in het land was het zeker de eerste helft relatief rustig op de tribune bij de eerste thuiswedstrijd van DSO 1 dit zaalseizoen. Het was dus aan de ploeg zelf om zich scherp te maken en houden voor de wedstrijd tegen NIO. De bezoekers uit Rotterdam staan ook op het veld in dezelfde poule als DSO en aan die wedstrijd buiten kunnen de Klundertenaren met een goed gevoel terug kijken. Damy was weer fit en kon starten en het zat daarbij niet tegen dat 2 basisspelers van NIO niet konden spelen. DSO dacht hierdoor zeker niet makkelijker over de wedstrijd, want NIO had de eerste wedstrijd wel gewonnen van OZC. Als opwarmer mocht eerst DSO 2 spelen tegen NIO 2, maar die kwamen helaas te laat op gang waardoor net werd verloren.

Lees meer: DSO pakt ook in de zaal 2 punten tegen NIO

DSO verliest 1e zaalwedstrijd van Movado

Na een wat wisselvallig eerste deel van het veldseizoen ging DSO toch als medekoploper de zaal in. In de zaal wacht er een mooie uitdaging voor ons vlaggenschip, aangezien ze vorig jaar knap wisten te promoveren naar de 2e klasse. Tijdens de voorbereiding op het zaalseizoen heeft de selectie geoefend tegen TOGO, Albatros en WION. Helaas raakte Damy in een van deze wedstrijden geblesseerd, waardoor zij de eerste competitiewedstrijd tegen en bij Movado moest missen. Sophie begon op haar plek in de basis. Ook ons nieuwe selectielid Martijn Doodewaard, die overkwam van Terda, mocht meteen zijn verwachting opmaken. Verder stonden met Daan, Jean-Paul, Arthur, Maerle, Lotte en Esmeralda de bekende namen op het veld.

Lees meer: DSO verliest 1e zaalwedstrijd van Movado

DSO sluit het veldseizoen na een beladen slotfase goed af

Het was alweer tijd voor de eerste returns in het wedstrijdkorfbal. Voor de selectie hield dat in dat Gemini uit Gouda op bezoek kwam. De heenwedstrijd voor DSO 2 was een flinke domper, maar gisteren zou het een spannende pot worden. Al leek het soms meer op een pot vrij worstelen, waar DSO helaas net aan het kortste eind trok. DSO 1 verspeelde de vorige wedstrijd bijna een voorsprong van 4 goals, maar trok de wedstrijd nog net over de streep door 12-13 te winnen. Damy en Esmeralda waren weer terug en fit en stonden samen met de verder bekende namen in de basis. Deze week waren de E-teams Team van de week en toen de 2 teams en de scheidrechter door hun erehaag heen liepen kon de wedstrijd beginnen.

Lees meer: DSO sluit het veldseizoen na een beladen slotfase goed af

DSO stuurt Paal Centraal zonder punten naar huis

Paal Centraal was de laatste tegenstander waar DSO nog niet tegen had gespeeld. Bij de studentenvereniging uit Delft is het altijd maar de vraag wat voor lichting zij hebben en wie er mee doen, al was DSO deze week ook alles behalve compleet. Per speelde weer op de plek van de geblesseerde Erik, Sophie stond deze week in de basis op de plek van Damy en Lieke stond in de basis voor Esmeralda die wel fit genoeg was om op de bank te beginnen. Gelukkig maar voor DSO dat ze zo’n brede selectie hebben.

Lees meer: DSO stuurt Paal Centraal zonder punten naar huis

DSO glibbert en glijdt naar overwinning op Thor

Op bezoek bij Thor in Rotterdam was DSO er na 2 verlies partijen op gebrand om weer eens de volle buit te pakken. Voor de tweede keer dit seizoen werd er ‘ouderwets’ op natuurgras gespeeld. Alleen vergeleken met het veld in Gouda, lag dit veld er mede door de regen van de afgelopen dagen een stuk minder bij. Al bij het inschieten kwam de ploeg er achter dat het een zware wedstrijd ging worden en ze vooral moesten gaan zoeken naar een goede grip.

Lees meer: DSO glibbert en glijdt naar overwinning op Thor

DSO verliest van Conventus door matige eerste helft

Na de zeperd van vorige week was het aan DSO de taak om zich deze week te herpakken. Op bezoek bij Conventus wist ons vlaggenschip dat het een jonge ploeg zou treffen die vrijuit zou spelen en niets te verliezen had. Vlak voor de wedstrijd kwam het nieuws binnen dat DSO 2 knap van koploper KCR had gewonnen en ook dat ADO de strijd bovenin extra spannend had gemaakt door te winnen van koploper Trekvogels. Een paar mooie opstekers om de wedstrijd mee te beginnen. Per mocht deze week starten in het eerste en verder stond de standaard ploeg in het veld. Nadat aanvoerster Damy de scheidrechter een chocoladebal had gegeven als presentje voor de week van de scheidsrechter, kon de wedstrijd beginnen.

Lees meer: DSO verliest van Conventus door matige eerste helft

Trekvogels stopt zegereeks van DSO 1

Na 3 overwinningen had DSO 1 het nodige zelfvertrouwen getankt voor de wedstrijd tegen medekoploper Trekvogels. Voor en tijdens de wedstrijd werden de 25, 40, 50 en zelfs 60 jarige jubilarissen in het zonnetje gezet. Met daarbij de D2 die team van de week waren en het weer dat gelukkig mee zat beloofde het een mooie middag te worden.

Lees meer: Trekvogels stopt zegereeks van DSO 1

Sterke tweede helft levert DSO 1 overwinning op tegen NIO

Voor de tweede keer in dit seizoen reisde de selectie af naar NIO in Rotterdam. Dit maal niet voor een oefenpotje, maar voor het ‘echie’. DSO 2 wist er na een moeizame start toch nog een wedstrijd van te maken, maar kwam net te kort. Voor DSO 1 was op voorhand al duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. NIO is namelijk een ploeg met veel schotkracht ongeacht de afstand en door een aantal lange spelers die zij hebben kunnen ze ook nog vaak herhalen, aan DSO de taak daar een antwoord op te verzinnen. Een kleine verrassing dat de lengte in 1 vak van NIO stond, maar daar liet de ploeg uit Klundert zich niet door in de war brengen.

Lees meer: Sterke tweede helft levert DSO 1 overwinning op tegen NIO

DSO 1 pakt ook de punten tegen ADO

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen stond op het programma. Met de selectie van ADO op bezoek was vooral de vraag in hoeverre het weer zou mee werken op deze wispelturige dag. Na met de selectie te hebben geluncht had het 2e had in een zwaar bevochten wedstrijd de punten veilig gesteld, wat voor een goed gemotiveerd 1e zorgde. Esmeralda was er deze week wel bij, waardoor DSO met de complete ploeg het veld opstapte. En met de extra aanmoedigingen, spandoek en erehaag van het D1 die team van de week waren, kon de wedstrijd beginnen.

Lees meer: DSO 1 pakt ook de punten tegen ADO

DSO wint van Gemini in openingswedstrijd van het seizoen

Na een kleine maand aan voorbereiding te hebben gehad, was het nu tijd voor het echte werk. Met een flink vernieuwde ploeg ging de reis voor de eerste wedstrijd naar Gouda. Daan en Maerle hebben tijdens de voorbereiding een plekje veroverd in het eerste en Esmeralda is ook weer aangesloten na haar blessure. Al werd zij vandaag nog vervangen door Lieke.

Lees meer: DSO wint van Gemini in openingswedstrijd van het seizoen

Een mooie korfbaldag

28-05-22 08:45: De wekker gaat. Klaar voor weer een nieuwe dag. En wat voor een dag! Fluiten, coachen, zelf spelen en daarna nog gezellig eten en bowlen met de selectie. Tijdens het opstaan merk ik dat mijn hoofd er meer zin in heeft dan mijn benen, die nog wat zwaar aanvoelen na het gezellige familietoernooi afgelopen donderdag. Maar goed, ik ben pas 31 en fitter dan ooit, dus hup, de douche in en ontbijten. Uiteraard 2 broodjes filet american, dat werkte vroeger ook altijd. Tijdens het ontbijt nog even de spelregels van de D’s doornemen en op naar het veld.
 
 
Het was al lekker druk op het veld tijdens de wedstrijden van de allerkleinsten. Samen met de schoonfamilie Sienna een paar mooie doelpunten zien maken bij het F3: de dag begon dus goed! DSO D1 bleek ook goed op dreef, als scheidsrechter had ik een eenvoudige wedstrijd. Tegenstander Keep Fit kon maar weinig uitrichten en DSO won overtuigend met 14-4, een mooie prestatie.
 
Direct na deze wedstrijd begon DSO A1 en kon ik mijn scheidsrechterspet inruilen voor mijn coachpet. Maar wel eerst even een tosti, want direct na de A1 moest ik zelf vertrekken. Martiena had de voorbereidingen met het team gedaan en wat ze precies gezegd en gedaan heeft weet ik niet, maar DSO A1 begon heel gedreven en fel aan de wedstrijd, dus de volgende keer doen we het weer zo. Tegenstander DVS beperkte zich tot wat verre afstandschoten en blonk vooral uit in klagen richting de scheidsrechter. Het A1 had wederom wat moeite met scoren, maar doordat het verdedigend uitstekend stond bleken de 7 doelpunten voldoende voor de overwinning. En die was meer dan welkom, want dat was al even geleden. Maar deze wedstrijd was gewoon erg goed. Met in het ene vak Reboundkoningin Milou, spelverdeelster Ilse, Schutter Cas en Doorzetter Danique en in het andere vak Stijn de Sprinter, fanatieke Marit, fluwelen Floor en mooie techniek Muriel en later nog invallers Belle de Spits, Izzie het zusje van en Super Siep kon het natuurlijk ook niet anders of deze wedstrijd zou gewonnen worden. Na afloop nog snel een high five, wedstrijdkleding thuis ophalen en op naar Zeeland.
 
Niet voor het eerst, maar wel (bijna) voor het laatst naar Zeeland. Althans, als speler van de selectie dan. Na 13 seizoenen is het mooi geweest. Nog 3 wedstrijden vlammen tegen Stormvogels, Blauw-Wit en Seolto en dan een stapje terug. Als eerste dus Stormvogels. Wat een eind weg zeg, 2 geleden naar Terneuzen was al geen pretje, maar Westkapelle doet daar weinig voor onder qua reistijd.
 
Eenmaal aangekomen bleek het behoorlijk winderig, al was dat vooraf ook wel verwacht. Het tactische plan van ons sloot goed aan bij de omstandigheden. Met Enno als toeschouwer en Rob als coach begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. In de eerste minuten pakte Stormvogels echter een kleine voorsprong, 3-1. We bleven rustig en zoeken naar de juiste kansen en kwamen snel op gelijke hoogte. Toen het andere vak ook mee ging scoren liepen we al snel uit naar een voorsprong van 4 doelputen, bij rust zelfs 5. En deze voorsprong hebben we de gehele 2e helft vast weten te houden. Qua korfbal was het misschien niet altijd even goed, maar we hebben deze wedstrijd heel volwassen uitgespeeld. En verdedigend was het gewoon erg sterk.
 
Met deze overwinning op zak hebben we nog een kleine kans om 2e te worden in de poule en daarmee promotie af te dwingen. Blauw Wit staat nu 2e met 2 punten voorsprong en de volgende wedstrijd is thuis tegen Blauw Wit. Mochten we op een gelijk aantal punten komen na de laatste wedstrijd, gaat het echter om het doelsaldo. Dat is op dit moment 34 doelpunten verschil in het nadeel van ons, dus dat gaat lastig worden. Maar natuurlijk gaan we de komende 2 wedstrijden nog alles geven en dan zien we wel waar het schip strand.
 
Na afloop van de wedstrijd een klein biertje en snel terug naar Klundert, om vervolgens met de selectie gezellig te gaan eten en bowlen in Zevenbergen. Het was een leuke avond en rond 1 uur kon ik moe maar voldaan mijn bed in. De rest van de selectie was toen ongetwijfeld nog flink los aan het gaan, maar deze 31-jarige oude man vond het wel mooi geweest. Het was wederom een fantastische korfbaldag. Dat er nog maar vele mogen volgen.
 
Frank Posthumus
 

HoofdSponsor

HoofdJeugdSponsor

SponsorKliks

DSO Agenda