• Welkom bij DSO!

  Welkom bij DSO!

 • Het verhaal van DSO

  Het verhaal van DSO

 • DSO KangoeroeKlup

  DSO KangoeroeKlup

 • Accommodatie DSO

  Accommodatie DSO

 • DSO Familietoernooi

  DSO Familietoernooi

 • DSO PlayBackShow

  DSO PlayBackShow

 • DSO Schoolkorfbal Challenge

  DSO Schoolkorfbal Challenge

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

DSO wint eerste slag van concurrent Keep Fit

Zoals vorige week aangegeven was het een belangrijke speelronde voor de DSO-selectie. DSO 2 kon bij winst op Tjoba een mooi gat slaan naar de onderste plekken, terwijl DSO 1 tegen concurrent Keep Fit een eerste klap uit kon delen. Het was dan ook extra balen dat er meerdere selectiespelers alles behalve fit waren, maar gelukkig beschikt DSO over een brede selectie en kunnen de overige spelers afwezigen goed vervangen. Deze week mocht DSO 1 als eerste aantreden. DSO ging goed voorbereid op pad. Ze wisten waar de sterke punten van Keep Fit zaten namelijk bij hun mannen, maar zeker ook waar de kansen voor DSO zelf lagen. Het was even schakelen toen vlak voor de wedstrijd de basis nog aangepast moest worden, maar het vertrouwen in een goed resultaat bleef groot.

Lees meer: DSO wint eerste slag van concurrent Keep Fit

DSO veel te sterk voor Conventus

Na de 4 punten voor de selectie van vorige week, was dat deze week ook weer het doel. Daarvoor zal er gewonnen moeten worden van Atlas 2 en Conventus 1. De D2 was op de dag dat Sinterklaas aankwam in Klundert het week Team van de Week. Zoals gebruikelijk mocht DSO 2 de middag weer beginnen in wat een spannende pot zou worden. Eigenlijk heel de wedstrijd ging het wel gelijk op. Dan kwam Atlas voor, dan kwam DSO voor, maar nooit wist een van de ploegen echt een groot gat te creëren. Het was voor DSO vooral zaak om uit de overtredingen te blijven, want zeker in de eerste helft wisten de bezoekers vooral te scoren uit vrijeballen of strafworpen. Toen Atlas met 12-14 voorkwam leek het gespeeld, maar DSO wist nog knap terug tot 14-14 te komen. Gezien de wedstrijd een terechte uitslag.

Lees meer: DSO veel te sterk voor Conventus

DSO wint, maar laat na het verschil groter te maken

De selectie had de eerste thuiswedstrijden van dit zaalseizoen voor de boeg. Met het mooie grote spandoek aan het rek en de nodige supporters op de tribune blijft het toch speciaal om dan in het veld te mogen staan. DSO 2 had vorige week helaas verloren van Togo, al mogen ze toch vertrouwen halen uit die wedstrijd want dat verlies was niet perse nodig. Deze week kwam TOP uit Arnemuiden op bezoek, die letterlijk uit de startblokken schoten, want na 3 schoten stonden er ook al 3 goals op het scorebord. DSO liet zich niet van de wijs brengen en beet zich vast in de wedstrijd. Vlak voor tijd pakte DSO de leiding die ze tot het einde vast wisten te houden. Een knappe overwinning en een mooie stimulans voor DSO 1.

Lees meer: DSO wint, maar laat na het verschil groter te maken

DSO start de zaalcompetitie met een overwinning

Na een veldseizoen waarin DSO bij vlagen liet zien de best korfballende ploeg uit de poule te zijn, kwam de ploeg helaas net te kort voor het gewenste kampioenschap. Wel hebben ze veel over zichzelf geleerd en op sommige momenten ook over de nodige wedstrijdbeleving die werd gemist, maar die ervaring kunnen ze mooi meenemen naar de zaal. Ook daar wil DSO weer mikken op de bovenste plek, al is dat met bijvoorbeeld een Korbatjo die buiten 1e klasse spelen een mooie uitdaging te noemen. Na weer een prima oefencampagne was ’t Capproen in Hellevoetsluis de eerste tegenstander van dienst. Een naar verwachting stugge ploeg, met aardig wat lengte bij de mannen en waar strijdlust voorop zal staan.

Lees meer: DSO start de zaalcompetitie met een overwinning

DSO wint ruim van Luctor, maar komt toch tekort

Het seizoen is voorbij gevlogen, want alweer de laatste wedstrijd van de veldcompetitie stond op het programma. Een feestelijke dag, want kampioen DSO 2 mocht voor eigen publiek nog een laatste keer een show weggeven. En dat deden ze dan ook. Al snel liepen ze uit naar een duidelijke voorsprong en uiteindelijk was het gat zo groot dat de A’s die reserve zaten ook nog als compleet vak het veld in konden. Een mooie prestatie die uiteraard werd beloond met mooie woorden van de TC en natuurlijk hun namen op de mooie beker van de selectie! Nogmaals van harte gefeliciteerd DSO 2!

Lees meer: DSO wint ruim van Luctor, maar komt toch tekort

Een weekend van uitersten voor de selectie

Onze selectie had een belangrijk speelweekend voor de boeg. Het 2e kon definitief kampioen worden door uit bij DVS te winnen en het 1e ging op bezoek bij medekoploper KVK voor een wedstrijd die wel eens beslissend kon worden in de titelrace. Twee wedstrijden waar dus iets meer druk op stond dan ze tot nu toe mee te maken hebben gehad. DSO 2 ging als eerste van start, maar het was wel een valse start. Binnen no time kwam DVS namelijk met 2-0 voor. Misschien toch iets te makkelijk gedacht en een lichte vorm van onderschatting na de vorige wedstrijd? Gelukkig voor het 2e wisten ze de wedstrijd om te draaien in hun voordeel en wisten ze wederom ruim te winnen met 9-16. Hierdoor zijn ze officieel kampioen en promoveren ze naar de reserve 3e klasse. Waar ze door de nieuwe competitieopzet al na de zaal in mogen uitkomen. Super gefeliciteerd DSO 2!

Lees meer: Een weekend van uitersten voor de selectie

DSO 1 neemt revanche op Good Luck met klinkende zege

Tot heden treffen we het zeker met het weer, want ook deze zaterdag was het weer een mooie zonnige dag met eigenlijk perfect korfbalweer. DSO 2 mocht de middag aanvangen voor de selectie. De vorige wedstrijd tegen Oranje Zwart was eigenlijk geen probleem, maar net als toen kwam DSO niet echt los in het scoren. Met 9-5 als eindstand was het niet de overwinning waar op was gehoopt, maar dankzij deze 2 punten kan het 2e volgende week wel al kampioen worden uit tegen DVS. Daarna was het de beurt aan DSO 1. Met de F’jes en Kangoeroes als Team van de Week was het al een groot feestje voor de wedstrijd en was het lekker druk in en rond ons Thuishonk. Met dit goede gevoel wilde DSO dan ook graag de wedstrijd in gaan, want de verloren uitwedstrijd tegen Good Luck smaakte nog steeds een beetje bitter.

Lees meer: DSO 1 neemt revanche op Good Luck met klinkende zege

Selectie trekt lijn door en pakt ook dit weekend 4 punten

Met de 4 punten op zak van vorige week, zat de sfeer er vanzelfsprekend goed in tijdens de trainingen. Deze zaterdag de taak aan de selectie om de goede lijn door te trekken. DSO 2 mocht op bezoek bij Twist in Vlaardingen en DSO 1 mocht op wereldreis richting Luctor in Terneuzen. Beide tegenstanders staan nog met 0 punten onderaan, maar DSO zal de tegenstanders zeker niet moeten onderschatten. Het tweede kwam ook deze week eigenlijk geen seconde in gevaar voor rust liepen ze al uit naar 2-7 en in de tweede helft liepen ze uit tot uiteindelijk 4-13. Met dus weer 2 punten erbij, mag DSO 2 al langzaam aan het kampioenschap gaan denken. Zoals gezegd mocht DSO 1 een flink stuk rijden richting Terneuzen, met nog een kleine pauze voor de brug die openstond, kwamen ze uiteindelijk na 1,5 uur aan. Een paar jaar geleden had DSO nog verloren van Luctor, dus ze waren er op gebrand om deze keer wel de punten mee naar huis te nemen. Gelukkig waren er zelfs nu weer meerdere supporters afgereisd, waar het eerste altijd super blij mee is!

Lees meer: Selectie trekt lijn door en pakt ook dit weekend 4 punten

Een 4 punten weekend voor de DSO selectie

Na een goede start van de competitie voor DSO 2 en juist een domper voor DSO 1, stonden deze week de eerste thuiswedstrijden van de DSO-selectie op het programma. DVS 3 en KVK 1 kwamen op bezoek. Waar het tweede vorige week al heer en meester waren, moesten ze alleen nog gaan scoren. Dat lukte deze week wel, want met 19-7 werd DVS kansloos terug naar huis gestuurd. Voor DSO 1 stond er eigenlijk maar 1 opdracht op het besprekingsformulier en dat was winnen, want om nog iets te kunnen betekenen in deze competitie was dat wel een vereiste. Met die insteek wilde de ploeg ook het veld opstappen, meteen laten zien dat die 2 punten gewoon in Klundert gaan blijven.

Lees meer: Een 4 punten weekend voor de DSO selectie

DSO 1 doet zichzelf tekort in openingswedstrijd

De DSO selectie is dit seizoen gestart met een nieuwe trainers-staff. Rob den Hollander is doorgeschoven als hoofdtrainer en Frank Posthumus is nu trainer/coach van DSO 2. Na een prima voorbereiding te hebben gedraaid, was het deze zaterdag tijd voor het echte werk. Voor beide ploegen is het doel om proberen te promoveren, wat door de nieuwe competitie opzet met poules van 4 teams al voor de zaal kan. Wel houdt dat voor DSO 1 in dat ze perse eerste moeten worden. DSO 2 heeft daarnaast nog een uitweg door bij de beste nummers 2 te eindigen.

Lees meer: DSO 1 doet zichzelf tekort in openingswedstrijd

DSO beleeft moeizame hervatting van veldcompetitie

Helaas voor DSO is de blessuregolf alles behalve over. De ziekenboeg loopt ook helaas niet leeg, maar juist nog voller. Toch zal de selectie vol aan de bak moeten, want DSO 2 strijd ook buiten voor lijfsbehoud en DSO 1 staat op een gedeelde 1e plaats en strijd dus mee voor het kampioenschap. De eerste horde van de seizoenshervatting was ADO. Zowel DSO 1 als 2 wisten in september thuis nog te winnen, maar in de laatste 6 maanden is er zoals gezegd veel gebeurd. Voor DSO 2 was het nogal een valse start te noemen, dus aan het vlaggenschip dan ook de taak dat niet te laten gebeuren. Met Per, Martijn, Lotte en Sophie in het ene vak en Jean-Paul, Daan, Maerle en Amy in het andere vak stapte de ploeg het veld op.

Lees meer: DSO beleeft moeizame hervatting van veldcompetitie

DSO verliest van ACKC en doet stapje terug naar de 3e klasse

Allereerst excuus, de wedstrijdverslagen-man was zelf een tijdje niet aanwezig dus hebben jullie helaas een aantal wedstrijden gemist. De wedstrijden tegen NIO en Nexus zal ik maar snel overslaan, al waren onze toppers van de D1 tegen Nexus wel het team van de week! De wedstrijd tegen OZC van vorige week is wel het benoemen waard! Waar DSO dit zaalseizoen, maar lastig tot scoren komt werd dat vooral in de tweede helft tegen de Rotterdammers helemaal goed gemaakt. Ons vlaggenschip pakte de laatste strohalm door met 24-28 te winnen. Een mooie pot dus! Deze week kwam nummer 3 ACKC op bezoek, een lastige wedstrijd die gewonnen moest worden om nog enige kans te maken op lijfsbehoud. Er heerst echter een heuse blessuregolf binnen de selectie, want van de beginnende basis dit seizoen is de helft maar fit genoeg om te starten. Hierdoor stonden Amy, Maerle, Jean-Paul en Daan in het eerste aanvalsvak en Lotte, Sophie, Martijn en Per in de verdediging. De D2 was Team van de week, waarbij de meiden uit dat team de dag ervoor nog de jeugdplaybackshow hadden gewonnen, dus er heerste een positieve vibe.

Lees meer: DSO verliest van ACKC en doet stapje terug naar de 3e klasse

Ook thuis verliest DSO van Movado

Voor de tweede week op rij speelde de selectie van DSO thuis. Movado uit Dordrecht kwam op bezoek voor de eerste return van deze zaalcompetitie. Zowel bij DSO 1 als 2 staan de Dordtenaren bovenaan, dus om de punten in Klundert te houden zou DSO van goeden huize moeten komen. Het tweede wist goed bij te blijven, maar kon nooit echt in de positie komen om punten te pakken. Bij het eerste mocht onze kleinste jeugd, de Kangoeroes, mee op lopen. Een beetje spannend was dit wel, maar Ivey durfde het zelfs aan om een doorloopbal te nemen en ook nog te scoren! Die durf zou DSO 1 ook in de wedstrijd mee moeten nemen. Damy was deze week weer fit genoeg om te starten en was deze week de enige wijziging in de basis.

Lees meer: Ook thuis verliest DSO van Movado

DSO pakt jammer genoeg maar een punt tegen Korbatjo

Het is qua punten nog geen vetpot dit zaalseizoen voor de DSO-selectie, dus ze waren er dan ook op gebrand om in de eerste thuiswedstrijd van 2023 de punten te pakken. Sowieso waren het 2 belangrijke wedstrijden, want het Korbatjo van oud-trainer Marcel Versteeg kwam op bezoek en ook voor hun selectie is het nog niet bepaald raak dit seizoen. Aan de toppers van de F3 die Team van de week waren zou het in ieder geval niet liggen! DSO 2 mocht de middag aftrappen tegen Korbatjo 2 en lieten vanaf seconde 1 merken dat er maar 1 ploeg was die deze dag de punten ging pakken. Met een goede en ruime overwinning hadden ze dan ook het goede voorbeeld gegeven aan DSO 1. Bij het vlaggenschip waren er weer wat wijzigingen in het team. Sophie mocht ook deze week starten, maar nu op de plek van Damy en Per kwam in het team op de plek waar vorige week Tom speelde.

Lees meer: DSO pakt jammer genoeg maar een punt tegen Korbatjo

DSO met lege handen terug naar Klundert

Net als afgelopen seizoen moest DSO aantreden tegen Atlas, maar dit keer in de 2e klasse. In de aangepaste zaalcompetitie van vorig jaar was het onderling resultaat 1-1 dus er is op voorhand van alles mogelijk. Voor beide ploegen wordt het de hoogste tijd om weer eens punten te gaan pakken en zo aansluiting te houden met de middenmoot, want met 2 punten uit 5 wedstrijden is het nog geen vetpot dit seizoen. DSO ging met een alles behalve complete ploeg richting Zeeland (gelukkig voor de enige keer dit seizoen), want zowel Arthur als Erik ontbraken door blessures en ook Esmeralda was afwezig. Daardoor bleef Lotte als enige over van dat vak, maar die kreeg er versterking bij in de vorm van Martijn, Tom en Sophie.

Lees meer: DSO met lege handen terug naar Klundert

HoofdSponsor

HoofdJeugdSponsor

SponsorKliks

DSO Agenda