KLUNDERT – DSO 2 heeft zich in een directe confrontatie met concurrent Merwede weten te handhaven in de derde klasse. De ploeg won uiteindelijk vrij makkelijk met 16-9. DSO 1 speelde met 14-14 gelijk tegen Korbatjo.

DSO 1 pakt punt in slotfase
Voor DSO 1 stond er tegen Korbatjo niets meer op het spel, maar DSO wilde het seizoen graag goed afsluiten. Hoewel niet volledig sloot DSO de gelijkopgaande eerste helft af met een 7-6 voorsprong en na de pauze vergrootte de thuisploeg de marge tot 10-7. Door onnodige fouten in de verdediging kwam Korbatjo terug tot 10-10 en in de slotfase nam de ploeg uit Oud-Beijerland een 13-14 voorsprong. Ruben Karel redde in de slotminuut nog een punt voor de Klundertse formatie.

DSO 2 blijft in derde klasse
DSO 2 heeft een moeilijk seizoen achter de rug en moest tegen concurrent Merwede winnen om zich te handhaven. Sander Driesse opende direct de score en via 3-1 kwam DSO op 6-3 waarna opnieuw Sander Driesse de ruststand in de slotseconde op 7-3 bracht met een ver afstandschot. In de tweede helft speelde een gedreven DSO Merwede volledig weg, zodat al snel duidelijk was dat de winst niet meer in gevaar kon komen. In de slotseconde tekende Paul Langeweg voor de 16-9 einduitslag.

DSO 5 verrast koploper
DSO 3 speelde een onmogelijke wedstrijd tegen het zeer sterke Oranje Wit 5, dat absoluut niet in deze klasse thuishoort. De Dortenaren winnen alle duels met monsterscores en de wedstrijd tegen DSO was daar geen uitzondering op. Kiki Lankhuijzen redde de eer voor DSO, dat met 1-22 ten onder ging. DSO 4 speelde eveneens tegen de koploper en wist de schade te beperken tot 8-16. Het vrij laag geklasseerde DSO 5 kwam ook al uit tegen koploper Vriendenschaar, dat nog geen punt verspeelde. DSO startte echter fel en gaf ook verdedigend weinig weg. Brutaal nam DSO een 6-5 voorsprong bij derust en ook na de rust scoorde de ploeg steeds op het juiste moment. Mede door het vierde doelpunt van Jeroen Strootman besliste DSO het duel in de slotfase en won verrassend ruim met 14-9.

DSO B1 viert titel
DSO B1 werd vorige week zonder te spelen al kampioen, maar wilde tegen de uitgeschakelde titelconcurrent KCC nog wel laten zien dat het de terechte kampioen is. Dat lukte prima en de Capelse tegenstander werd met 8-5 naar huis gestuurd. DSO W1 boekte een ruime 1-13 overwinning op Juliana.

International Leon Simons geeft trainen
Leon Simons, speler van het Nederlands team, was afgelopen week te gast bij DSO om les te geven in goed verdedigen. Zowel voor de trainers als voor de spelers was het een leerzame avond. Besproken werd onder andere de beste verdedighouding, welke voet moet voor, hoe scherm je het pad af van je tegenstander. Op 18 mei komt Simons opnieuw naar Klundert.