Zaterdag 22 november stond voor DSO de wedstrijd tegen Zaamslag op het programma. Na de nederlaag van vorige week tegen Blauw Wit was het tijd voor revanche. Allereerst moest er nog net geen wereldreis worden gemaakt richting Terneuzen. Een extra motivatie om dat hele eind niet voor niets te rijden.

DSO begon de wedstrijd in de, sinds de zaal, gebruikelijke opstelling. Alleen bij afwezigheid van Jeanine, mocht Anika haar basisdebuut maken. DSO moest vanaf het begin vol inzet beginnen en laten zien dat ze voor niets anders dan de 2 punten naar Terneuzen waren afgereisd. Zaamslag mocht uitnemen, maar de eerste beste bal werd meteen in de handen van Olaf gegooid, waarna het eerste aanvalsvak na ongeveer 12 seconden al de 0-1 op het bord zette. Een beter begin kan bijna niet. Helaas kon DSO niet doordrukken en ging de eerste helft, ondanks dat DSO licht de boventoon voerde, gelijk op en stond er in de rust dan ook een stand van 9-9 op het bord.

De tweede helft was het belangrijk weer gelijk vanaf het begin te laten zien dat DSO gewoon beter was. Hiervoor moesten wel de passfouten eruit en moest DSO wat slimmer worden met de momenten waarop geschoten werd.

Zo gezegd zo gedaan. DSO begon de tweede helft zeer goed, met meteen een doelpunt van Anika. Uiteindelijk wist DSO binnen 10 minuten uit te lopen naar 10-14. Op dit moment lijkt er dan ook niets aan de hand. Maar het probleem van vorige week begon weer op te spelen en wist DSO niet meer de korf te vinden. DSO wist de laatste 20 minuten dan ook niet meer te scoren en dan gaat het heel lastig worden. Vooral als 1 van de tegenstanders bijna elke bal erin schiet die hij in zijn handen kreeg. Het zat daarbij ook niet mee voor DSO, met een aantal ballen die uit de korf draaiden. Wanneer bij een stand van 16-14, ook nog eens een doelpunt wordt afgekeurd dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden. Paul kwam er nog in, maar dat mocht niet baten. Zaamslag won de wedstrijd uiteindelijk met 18-14.

Ondanks dat het aanvallend veel beter ging dan vorige week en er met strijd en beleving werd gespeeld, duurde de wedstrijd helaas 20 minuten te lang en wist DSO de overwinning niet binnen te slepen. Volgende week komt Seolto op bezoek in Klundert. Een belangrijke wedstrijd in de strijd voor promotie naar de 2e klasse. Wij hopen dan ook dat u allen komt kijken om kwart voor 3 en DSO naar de overwinning helpt! Zodat DSO de hier onderstaande stand gelijk maakt:

DSO - Zeeland 1-2