Na vier overwinningen op rij reed DSO vol vertrouwen richting Vlissingen voor de wedstrijd tegen Seolto. De thuiswedstrijd was in 13-13 geƫindigd, dus tijd om nu wel te winnen. Bij een overwinning slaat DSO een gat van 4 punten naar Seolto, alleen bij verlies komt Seolto langszij. Er is in deze poule nog van alles mogelijk, dus alle punten die gepakt worden zijn welkom.

Nadat vorige week zowel Jasper als Olaf niet 100% fit waren, leken de ziektekiemen binnen het team gebleven. Wat voornamelijk te zien was aan de hoeveelheid zakdoekjes die nodig waren voor alle snotneuzen tijdens de wedstrijd. DSO begon in de aanval met Remco, Olaf, Marieke en Jeanine en in de verdediging met Rubin, Jasper, Martiena en Stefanie. Van Seolto is bekend dat ze vaak snel uit de startblokken schieten, dus zal DSO vanaf minuut 1 scherp moeten zijn en zelf ook vol inzet en strijd moeten beginnen. Echter ondanks de waarschuwing liep Seolto in het eerste kwartier uit naar 5-1. Wat ook gelijk het probleem van eigenlijk de hele wedstrijd blootlegde. Het lukte DSO niet om gemakkelijk te scoren, er was weinig inspiratie en de wil was er wel alleen de beleving straalde er niet vanaf. Seolto wist dan ook de voorsprong te behouden en DSO ging met een 9-5 achterstand de rust in. Vlak voor rust was Carola nog in het veld gekomen voor Jeanine die zichzelf niet lekker voelde.

Taak voor na de rust was er meer strijd in te gooien, verdedigend de teugels strakker aan te trekken en aanvallend de kansen die er genoeg waren ook eens gaan afmaken.

Helaas lukte het DSO ook de tweede helft niet om grip te krijgen op de wedstrijd en liepen ze continu achter de feiten aan. Ook gingen nu weer niet de kansen erin en vooral van afstand lukte het DSO niet het vizier op scherp te krijgen. Seolto wist het gat continu op 4 punten te houden, soms werd het 5 punten en soms werd het 3 punten, maar Seolto sloeg elke keer weer een gat. Ook de wissels Jean-Paul, Erik en Tessy konden hier niets meer aan veranderen. Met nog een paar seconden op het bord kwam DSO voor het eerst op 2 punten, maar dat was helaas te laat. Einduitslag 15-13.

Het bleek voor DSO niet hun dag te zijn en deze wedstrijd moet maar snel vergeten worden. Kans op de bovenste twee plekken lijkt vervlogen. Natuurlijk is er nog altijd een kleine kans en zijn er genoeg rare dingen gebeurd in de poule, maar met 4 punten achter en nog 3 wedstrijden te gaan wordt het moeilijk. Nu is het dus tijd om in de laatste wedstrijden verder te werken aan het spel en uit deze wedstrijden een goed gevoel te halen voor de hervatting van het veldseizoen. Volgende week komt Atlas op bezoek, de wedstrijd begint om 5 over half 6. Tot dan en laten we hopen dat de ziektekiemen ons dan verlaten hebben.