Na een weekend rust en dus een ruime week om de domper tegen Olympia te vergeten, was het weer tijd om de wei in te gaan en te korfballen. Ventura Sport kwam op bezoek. De wedstrijd in Strijen eindigde nog in een kleine uitslag van 3-9 in het voordeel van DSO. Het grootste verbeterpunt in vergelijking met de wedstrijd 2 weken geleden lag in de aanval, want met 9 en 7 tegendoelpunten in de laatste 2 wedstrijden zit het verdedigen wel goed.

DSO begon met in de aanval Rubin, Olaf, Stefanie en Martiena. In de verdediging startten Erik, Remco, Marieke en Anika, omdat Jeanine nog steeds niet fit genoeg is. De eerste helft begon redelijk en DSO kwam dan ook op voorsprong met 1-0 door Rubin en 2-1 door Remco. Echter vanaf dit moment nam Ventura Sport de leiding over en kwamen ze 3-5 voor. Gelukkig wist Olaf met 2 afstandsschoten de stand weer gelijk te trekken en kon DSO met deze gelijke stand de rust in gaan.

Net als de uitwedstrijd bleek dit ook een wedstrijd te worden van weinig doelpunten, maar wel veel spanning. Voor het verloop van de wedstrijd waren er een aantal keuzes, of sterk beginnen aan de tweede helft en de wedstrijd naar je toe trekken, of slap beginnen en net als het grootste deel van de eerste helft achter de feiten aan lopen.

Het leek er gelukkig op dat het eerst genoemde ging gebeuren, want kort na rust kwam DSO op voorsprong met 6-5. Maar helaas kwam toen niet voor het eerst dit jaar weer een periode waarin DSO niet wist te scoren. Zo kon Ventura Sport weer uitlopen naar 6-8. Om iets te forceren kwam Carola in het veld voor Anika, dit bleek een goede zet te zijn want Carola zou tekenen voor de 7-8. Even later zou ook Jean-Paul nog in het veld komen voor Erik die last had van een fysiek mankement. Ook deze wissel pakte goed uit, want Jean-Paul zorgde met zijn enige schot in de wedstrijd voor de 8-8. Vanaf dit moment werd DSO de bovenliggende partij en met nog 2 strafworpen werd de wedstrijd met 10-8 in het voordeel van DSO beslist.

Weer een wedstrijd waarin het verdedigend goed stond, want met 8 tegendoelpunten is niets mis. Het aanvallende spel had zo zijn pieken en dalen, maar gelukkig waren er genoeg pieken om de winst binnen te slepen. DSO staat nu weer 2 punten los op Ventura Sport en bezet als enige de 3e plaats. Volgende gaat DSO op bezoek bij Weidevogels. De ploeg die onverstoorbaar richting het kampioenschap lijkt te gaan, want tot nu toe hebben ze alle wedstrijden gewonnen. DSO zal hun huid echter zo duur mogelijk willen verkopen, dus het zal hopelijk een spannende wedstrijd worden.