• 4
  • 5
  • 6
  • 7

DSO 1 en 2 hebben beide 2 punten toegevoegd aan het totaal. DSO 2 won in de allerlaatste seconde van Twist (14-13), terwijl DSO 1 al snel klaar was met Blauw Wit (19-8). Door deze overwinningen draaien beide ploegen bovenin mee. Een goed begin van het seizoen dus!

DSO 2 begon goed aan de wedstrijd en de ploeg liep gestaag uit naar een 7-3 voorsprong. Twist was erg afhankelijk van 2 spelers, waar DSO liet zien over meerdere schijven te kunnen scoren. Jasper was goed op dreef en schoot veel ballen binnen. DSO ging dan ook met een terechte voorsprong de rust in, 8-4.
Twist gaf zich echter niet zomaar gewonnen en direct na rust werd het 8-5 en in de aanval daarop gelijk ook 8-6. Dit was toch wel een tikje voor DSO, dat even van slag was. Wat volgde waren 30 minuten korfbal vol spanning en sensatie. DSO was nog steeds de betere, maar Twist wist steeds in de buurt te blijven door mooie doelpunten. Twist wist zelfs een aantal keer te scoren met afstandsschoten zonder rebound.
Met nog 5 minuten op de klok wist DSO toch weer op 2 punten voorsprong te komen, 13-11. Rustig en volwassen de wedstrijd uitspelen was vervolgens het plan. Dit liep toch anders. Onnodig balverlies in de aanval en Twist kwam weer dichterbij 13-12. Ook in de laatste minuut ging de bal nog naar het aanvalsvak van Twist, dat mag eigenlijk niet gebeuren. Er werd geschoten van een meter of 10 zonder afvang...en erin! 13-13. Tijd om te balen was er niet, want DSO had nog een seconde of 30 om de winst alsnog binnen te halen. Jasper werd uitgespeeld, hij zat immers goed in de wedstrijd, en hij schoot...mis. Wel een rebound, waardoor DSO nog 1 kans zou krijgen. Opnieuw werd er gezocht naar Jasper, hij ontving de bal en schoot dit keer niet zelf, maar legde de bal af op Frank. Frank schoot wel en...raak!! Het eindsignaal klonk direct na de goal en de winst ging zo alsnog naar DSO! Over heel de wedstrijd gezien een terechte overwinning, maar man, man, man, wat een spanning! En dat gevoel als je dan alsnog wint..heerlijk!

DSO 1 leek de apotheose van de wedstrijd van DSO 2 mee te nemen in de start, want Erik zorgde voor een bliksemstart: 2-0. Blauw Wit, vooral lastig te bespelen vanwege de lengte in de ploeg, had geen antwoord en liep de hele wedstrijd achter DSO aan. In de eerste helft wist DSO nog niet echt weg te lopen, maar Blauw Wit had niets in te brengen. DSO ging geduldig op zoek naar de juiste kansen en liep steeds verder weg bij de gasten uit Kloetinge. Bij rust stond er al een ruime voorsprong op het scorebord, maar in de tweede helft was er helemaal geen houden meer aan. Het was niet de vraag of DSO zou winnen, maar met hoeveel doelpunten verschil. Dat deze wedstrijd onder leiding stond van een zeer matige scheidsrechter werd dan ook minder belangrijk, het verschil was simpelweg te groot. In de 2e helft volgden de scores zich in rap tempo achter elkaar op en er kon zelfs nog wat rust worden gegeven aan een aantal basisspelers. Uiteindelijk werd de grens van 20 doelpunten net niet gehaald, de eindstand werd 19-8.

DSO 1 is dus uitstekend begonnen aan de competitie: 3 wedstrijden, 3 overwinningen. Concurrent Stormvogels verloor midweeks verrassend van TOGO, waardoor het eerste gaatje is geslagen. Volgende week mag DSO 1 naar Zaamslag, de zwakste ploeg uit deze poule. DSO zal echter waken voor onderschatting en zal ook daar vol aan de bak moeten. Supporters zijn welkom, zelfs in het buitenland.