Afgelopen zaterdag speelde DSO 1 thuis tegen Zaamslag 1 en maar één ding telde: 2 punten!

Dat DSO nog niet bepaald een fijn seizoen beleeft is een understatement. Met nog steeds 0 punten op de teller, is het eens tijd dat hier verandering in wordt gebracht in de eerste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie. Zaamslag zou hier het slachtoffer van moeten worden. Deze week hadden we de jongste wedstrijd spelende korfballers als teams van de week, de F1 en F2. Zouden zij dan geluk brengen?

In tegenstelling tot ongeveer alle voorgaande wedstrijden schoot DSO eindelijk een keer goed uit de startblokken. Met 2 doelpunten van Frank in de eerste 2 aanvallen pakte DSO de 2-0 voorsprong. De bezoekers wisten dit echter redelijk snel weer recht te zetten en maakten de stand weer gelijk. Het eerste aanvalsvak met Frank, Erik, Martiena en Angelique denderde echter door en zorgde weer voor een gat van 2 doelpunten. Het andere vak met Jasper, Jean-Paul, Naomi en Tessy had de eerste helft helaas meer moeite om de scores te vinden, hierdoor lukte het DSO niet om het gat groter te maken. Toch lukte het DSO om met een voorsprong de rust in te gaan. 11-10.

De tweede helft was het vooral belangrijk dat beide vakken zouden gaan scoren en dit niet bij 1 vak bleef. Gelukkig nam Jasper het andere vak bij de hand en was in de tweede helft zeer belangrijk met zijn goals. Zaamslag wist door een aantal makkelijk scorende heren echter goed bij te blijven, maar met een mooie actie tussen Frank en Erik vlak voor tijd leken de bezoekers te zijn geknakt. Hierdoor liep DSO nog uit naar 22-18 en wisten ze eindelijk de zwaar bevochten maar zeker zeer verdiende eerste overwinning binnen te halen.

Dat DSO in een niet al te beste fase zit, was te merken aan deze wedstrijd, waarin het niet lukte de waarschijnlijke laagvlieger Zaamslag eenvoudig over de knie te leggen. Maar op dit moment zijn deze punten veel belangrijker dan de manier waarop deze punten worden gepakt. Volgende week gaat DSO op bezoek bij Togo in Goes. En gaan we daar zeker heen voor de volgende overwinning van dit seizoen.