• 4
  • 5
  • 6
  • 7

Na 3 gewonnen wedstrijden op rij is DSO 1 weer eens tegen een nederlaag aangelopen. Op bezoek bij TOGO in Goes werd er met 18-15 verloren. Hierdoor is TOGO nu zo goed als zeker kampioen en gaat DSO nog strijden met Keep Fit om de tweede plaats.

DSO begon, net als vorige week, aanvallend prima aan de wedstrijd. Er werden goede aanvallen neergezet en werd geduldig gezocht naar de juiste kansen en via goals van Jeanine (2x) en Jasper kwam DSO op voorsprong. TOGO moest dan ook direct in de achtervolging. Het was dan ook zonde dat DSO 3 strafworpen weggaf in de openingsfase, waardoor de stand na een paar minuten op 3-3 stond. TOGO had nog geen veldgoal gemaakt en DSO had in die fase verder weg moeten lopen. Dat gebeurde dus niet en TOGO pakte vervolgens het initiatief. In het restant van de eerste helft bleef de thuisploeg steeds op een voorsprong van 2 doelpunten. Vlak voor rust werd het verschil ineens 4 (11-7) en dat was ook de ruststand.

In de tweede helft moest DSO dus in de achtervolging. Helaas was de gevraagde scherpte nog niet helemaal aanwezig en kon DSO door plaatsfouten en onzuivere afronding nog niet beginnen aan de inhaalrace. TOGO was in deze fase ook niet in staat het verschil groter te maken, waardoor er voor DSO hoop bleef op een goede afloop. Frank werd aanvallend gebracht om wat te forceren en dat leverde uiteindelijk 2 goals op waardoor het verschil nog maar 2 was. Helaas ging TOGO steeds als het verschil kleiner werd zelf ook weer meescoren en zo kon DSO nooit dichterbij komen. Naast Frank mocht ook Lieke nog indraaien om het verschil te verkleinen maar TOGO liet dat niet toe. Met nog 2 minuten te gaan benutte TOGO een vrije bal en de 18-15 stand die er toen stond bleek ook de eindstand te zijn.

DSO speelt nu nog tegen Scheldevogels (1 juni) en Blauw-Wit (15 juni) en zal er alles aan gaan doen om die 2 wedstrijden te winnen. Of dat genoeg is voor de tweede plaatst hangt af van de resultaten van Keep Fit. Zij staan op dit moment tweede met 2 punten meer. Volgende week speelt DSO dus tegen Scheldevogels, thuis om 16:00 uur. Wij hopen op veel support!