DSO 1 is niet goed begonnen aan het nieuwe seizoen. In Klundert was Ventura Sport nipt te sterk: 14-15.

Na een goede voorbereiding met onder andere overwinningen op ACKC en ADO kon DSO vol vertrouwen gaan beginnen aan het nieuwe seizoen. De ploeg is op flink wat plaatsen gewijzigd en zal dit jaar op het veld in de 3e klasse uitkomen en in de zaal in de 4e klasse. De eerste wedstrijd was dus thuis tegen Ventura Sport.

DSO begon goed en kwam op 1-0, maar Ventura Sport counterde direct. Vervolgens liepen de gasten uit naar een kleine voorsprong en die wisten ze eigenlijk de gehele wedstrijd vast te houden. DSO was zoekende en opgelegde kansen werden niet benut. Dit zorgde ervoor dat Ventura Sport aan de hand van 2 zuivere heren verder kon uitlopen. Bij DSO nam gedurende de eerste helft de irritatie toe en dat kwam het spel niet ten goede. In de rust werd hier dan ook terecht wat van gezegd en mocht DSO nog wat willen dan moest de ploeg als collectief gaan strijden in de tweede helft.

Aanvankelijk lukte dat niet. Verdedigend stond het wel beter en DSO kreeg kansen om het gaatje te dichten, maar de afronding was erg matig. Schoten, doorloopballen en zelfs strafworpen werden gemist en daardoor bleef Ventura Sport aan de goede kant van de score. Toen DSO wat later in de tweede helft toch was begonnen aan een inhaalrace, pakte Ventura Sport de draad ook weer op en zo kon DSO het gaatje nooit dichten. Steeds als DSO iets dichterbij kwam werd er direct aan de andere kant weer gescoord. De strijdlust was er nu wel en DSO zette nog 1x aan, kwam op 14-15, maar in de laatste 2 minuten werd er niet meer gescoord. Uitslag: 14-15.

Een valse start dus voor DSO 1. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij NIO in Rotterdam en dan zal er alles aan gedaan worden om de eerste punten van het seizoen te gaan pakken.