DSO 1 heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan. In een spannend duel werd koploper ADO verslagen met 16-12. Hierdoor komt DSO nu op een gedeelde eerste plaats te staan met ADO, OZC en Nexus. Al deze ploegen hebben 6 punten uit 4 wedstrijden.

De wind speelde een belangrijke rol tijdens de wedstrijd. Beide ploegen moesten uitwijken naar 1 specifieke kant om aan te vallen. Toch lukt het beide ploegen wel regelmatig om de korf te vinden. Het lukte ADO aanvankelijk nog om bij te blijven, maar gedurende de eerste helft kwam DSO beter in de wedstrijd en ontstond er een gaatje. DSO ging dan ook verdiend met een voorsprong de rust in. ADO kwam vervolgens beter uit de kleedkamer, maar was nooit echt in staat om het gat te dichten. Dit kwam vooral doordat 1 vak van ADO totaal niet uit de verf kwam. Dit was natuurlijk ook de verdienste van het goede verdedigen van DSO. Dat goede verdedigen werd uiteindelijk ook beloond. Jean-Paul kwam in de ploeg om de aanval nog een extra impuls te geven en dat bleek de nekslag voor ADO. DSO speelde de wedstrijd vervolgens gecontroleerd uit.

Een prima teamprestatie van DSO. Alle basisspelers wisten te scoren en daarmee werd eigenlijk ook de basis voor de overwinning gelegd. ADO bleek veel afhankelijker van enkele spelers. Volgende week gaat DSO op bezoek bij Nexus, 1 van de medekoplopers en een week later bij OZC, de titelfavoriet. De volgende thuiswedstrijd is op 19 oktober tegen Conventus.