DSO 1 heeft in Schiedam net niet kunnen winnen van Nexus. Een spannende, boeiende wedstrijd eindigde in 21-18 voor de thuisploeg.

DSO begon scherp en kwam al snel op 0-1. Verdedigend werden de taken goed uitgevoerd en Nexus leek nog niet helemaal bij de les. Nexus raakte nog verder van slag toen een dame zwaar geblesseerd het veld moest verlaten. De wedstrijd lag hierdoor enkele minuten stil en werd uiteindelijk op het andere veld hervat. DSO wist helaas niet te profiteren en zo kon Nexus toch op gelijke hoogte komen. De rest van de eerste helft was het stuivertje wisselen. De ploegen kwamen om en om op voorsprong en steeds werd het gaatje weer gedicht. DSO pakte vlak voor rust nog de voorsprong waardoor de ruststand op 11-12 uitkwam.

DSO speelde een prima eerste helft. Er werd geduldig aangevallen en gezocht naar de beste kans, wat ook nodig was gezien de enorme lengte en bijbehorende reboundkracht die Nexus in de ploeg heeft. Het was zaak in de tweede helft daarmee door te gaan. Dat lukte aanvankelijk nog wel (11-13), maar vervolgens haperde de Klundertse doelpuntenmachine. Nexus profiteerde dankbaar en ging 'erop en erover' naar 15-13. Die voorsprong gaf Nexus vervolgens niet meer uit handen. Toen Nexus op 4 punten voorsprong kwam zette DSO nog 1x aan, kwam het nog terug naar 19-18, maar via een droge knal van afstand kwam Nexus op 20-18 en dat bleek de genadeklap. De 21-18 viel nog in de absolute slotfase.

Helaas geen overwinning dus voor DSO, maar genoeg aanknopingspunten voor de komende wedstrijden. DSO staat nu 'veilig' in de middenmoot. De koplopers lopen iets uit, maar er is zeker nog geen reden tot zorgen. Volgende week gaat DSO op bezoek bij koploper OZC in Rotterdam.