• 4
  • 5
  • 6
  • 7

DSO 1 heeft opnieuw een belangrijke overwinning geboekt. Na de overwinningen op Luctor en ZKV werd dit keer Zaamslag verslagen. Het werd in de slotfase nog onnodig spannend, maar DSO won de wedstrijd uiteindelijk verdiend met 20-19.

In de eerste helft was DSO sterker dan de thuisploeg. Waar Zaamslag het vooral van 1 zuivere heer moest hebben kon DSO vanuit de hele ploeg gevaarlijk worden en daardoor werd al snel een voorsprong gepakt. Bovendien was er 1 vak van Zaamslag wat volledig aan banden werd gelegd en daardoor kon DSO de voorsprong gestaag uitbouwen. Toch werd het gaatje nooit groter dan 4 verschil, met name doordat 1 heer van Zaamslag echt een bizar schotpercentage haalde en uit alle hoeken en standen raak schoot. De ruststand was 7-10 in het voordeel van DSO.

Ook in de eerste fase van de tweede helft was DSO sterker. Het verschil werd direct na rust weer vergroot naar 4 en dat bleef aanvankelijk zo. Zaamslag had wel al een wissel toegepast om ook het andere vak aan de praat te krijgen en dat betaalde zich uit, want het verschil werd verkleind naar 2. DSO bleef goed mee scoren en met nog 10 minuten te gaan stond dat verschil van 2 nog altijd op het scorebord. Toen gaf Zaamslag nog 1 keer gas en kwam er zowaar een gelijke stand op het bord: 18-18. De eerst volgende aanval van DSO was echter gelijk raak, maar Zaamslag counterde ook weer direct: 19-19. Erik besliste vervolgens de wedstrijd met een doorloopbal.

Ondanks de voorsprong van 4 en later 2 doelpunten liet DSO Zaamslag dus toch terugkomen in de wedstrijd, dat had niet gehoeven. Desondanks zijn er verdiend 2 punten bijgeschreven en dat is uiteindelijk het enige wat telt. Na een korte winterstop hervat DSO op 11 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Good Luck. Een week later volgt de kraker tegen Scheldevogels.