DSO is er niet in geslaagd de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen te winnen. Seolto uit Vlissingen was met 12-15 te sterk.

Voor DSO was het eindelijk weer eens een thuiswedstrijd met publiek in de zaal. De kangoeroes van DSO mochten mee oplopen, de muziek knalde uit de speakers en de sfeer op de tribune was goed. Genoeg ingredienten voor een leuke pot korfbal. Beide ploegen waren niet compleet en DSO leek daar in de beginfase het minste last van te hebben. Dankzij 2 doelpunten van Frank pakte DSO de eerste voorsprong: 2-0. Vervolgens werd het stuivertje wisselen, mede doordat 1 vak van DSO opnieuw moeite had met scoren. Seolto had echter moeite met de verdedigende tactiek van DSO en kwam nooit echt lekker in de wedstrijd. Helaas wist DSO daar aanvallend niet van te profiteren. Nog voor rust wist Seolto op voorsprong te komen, 5-7.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste, met voldoende kansen voor DSO, maar doelpunten leverde dat niet op. Ook strafworpen en vrije ballen werden gemist. Seolto speelde zeker niet groots maar leek op weg naar de overwinning. Met het inbrengen van Olaf kreeg het 2e aanvalsvak een impuls en DSO verkleinde de achterstand. Ongeveer 10 minuten voor tijd kwam DSO zelfs op gelijke hoogte. Helaas stokte daar de doelpuntenmachine opnieuw en kon Seolto de wedstrijd alsnog naar zich toe trekken. Einstand 12-15.

Vergeleken met de 12-24 vernedering op het veld was dit al een hele verbetering, maar 12 goals is gewoon te weinig om aanspraak te maken op meer. Natuurlijk ontbraken er wat spelers, maar dat was bij Seolto ook het geval. Zo lijkt DSO al vroeg af te haken in de strijd om de bovenste 2 plaatsen. Volgende week komt titelfavoriet Atlas op bezoek in Klundert. Die ploeg won afgelopen weekend eenvoudig van Blauw Wit en lijkt op voorhand de sterkste ploeg in deze poule. Neemt niet weg dat DSO volgende week alles gaat geven om een positief resultaat te behalen.