• 4
  • 5
  • 6
  • 7

Kletsnat. Anders kan je het weerbeeld niet omschrijven op 13 oktober 2012 rond het middaguur, het tijdstip waarop het C1 moet beginnen met de warming up voor de wedstrijd van half één. Maar dat deert de meiden en jongens niet van het team. Vol met frisse moed wordt er warmgelopen en ingeschoten. Dit is de wedstrijd voor de tweede plek in de eindstand van de najaars-veldcompetitie.

Bijna half één, en de spanning loopt op, want waar blijft de Ronaldo van DSO? En vooral: met welke kapsels betreedt hij het veld? De vaste lezer van de verslagen van het C1 snapt het al: Ben Stam is weer de scheidsrechter van de wedstrijd tegen Juliana C2.

Exact om 12.30 uur betreedt hij het veld. Ditmaal met wetlook-kapsel, maar dat lag voornamelijk aan het weerbeeld. Na de vriendelijke begroetingen tussen de teams, ze zijn elkaar in eerdere competities al tegengekomen, laat de scheidsrechter in de stromende regen van start gaan.

Voor DSO nogal een valse start, want met een vloeiende aanval weet Juliana door de verdeding van DSO te prikken. De eerste, de beste kans: meteen 0-1. DSO is meteen ontwaakt, en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Gelukkig valt die binnen enkele minuten en is het dus rap 1-1.

En zucht van verlichting, deze gelijkmaker viel snel.. Nu op zoek naar een voorsprong. Maar naast de tegenstand van Juliana (ook zij konden 2e worden) hadden beide teams ook een tegenstander in de koude regen, al leverde dat geen verlammend effect op bij DSO. Ze werden er alleen maar feller van. Ballen die onderschept werden door de verdediging van Juliana, werden vaak weer terug veroverd door de aanval van DSO. En wist Juliana de bal al in haar aanvalsvak te krijgen, dan wist de verdediging van het C1 de bal weer te onderscheppen. Puur op felheid en wilskracht.

De regen heeft nog een andere gevolg: veters gaan los, het moet gezegd: voornamelijk bij Juliana, Binnen enkele minuten moest legde de scheidsrechter het spel stil om de veters te laten strikken. De scheidsrechter vraagt zelfs eenieder om zijn/haar veters te controleren, wat dan ook gevolg krijgt van de speelsters en spelers van DSO en Juliana.

Iedereen checkt daarop zijn veters, op één persoon na. En die zat 10 minuten later gehurkt op het veld. Wie? Scheidsrechter Ben uiteraard....

Terug naar de wedstrijd: DSO geeft Juliana geen kans meer om in de wedstrijd te komen, en zelf lopen ze rap uit naar een voorsprong met rust: 5-1.

Die spanning zakte dus voorzichtig weg bij de supportersschare van het C1, maar in de rust kwam daar een nieuwe spanning voor terug: met welk hip kapsel zou Ben de 2e helft fluiten?????

Een teleurstelling: nog steeds met diezelfde wetlook. Juliana wisselde 2 speelsters in de helft, en na een paar minuten kwam Anne in het veld voor Wouter.

Helaas (voor DSO) was de tweede helft geen kopie van de eerste helft. Het ging allemaal wat moeizamer voor hen, en Juliana werd wat feller en beter in hun spel. Gelukkig waren zij niet erg trefzeker in hun schoten, dus kwam de voorsprong niet echt in gevaar. DSO moest nog slechts 1 tegentreffer toestaan, waarmee de terechte eindstand van de wedstrijd op 5-2 kwam.

En de veters? Die bleven los gaan, bij spelers/speelsters, én bij scheidsrechter Bob. Voor hen onder het verslag nog een korte schriftelijke cursus veterstrikken.

Het was niet de beste wedstrijd van het najaarsveldseizoen, met name de 2e helft viel tegen qua spel, maar al met al een terechte overwinning en een 2e plaats in de competitie. Tegen VIOS en Springfield werd verloren; bij VIOS dankzij een mindere eerste helft, en over de wedstrijd en het wedstrijdverloop tegen Springfield wenst de verslagschrijver van het C1 slechts 3 woorden vuil te maken: Onnodig en onterecht. Niet ten nadele van Springfield overigens.

Ouders (en coaches) zijn trots op de ontwikkeling van dit jonge team, en te hopen is dat deze hard stijgende lijn zal leiden tot een mooi zaalcompetitie. Aan de kwaliteiten en plezier van trainers/coaches en speelsters/spelers ligt het niet in ieder geval....