De titel zegt al genoeg. Voor de vierde keer dit seizoen was ONDO uit Middelburg de tegenstander en voor de vierde keer werd er gewonnen. Trainer/Coach Marcel zei dan ook terecht dat wij de betere ploeg zijn. Alleen ging dat vandaag met vallen en opstaan. Gelukkig was er het trouwe publiek en bleef DSO overeind. Een kort verslag van de wedstrijd:

DSO begon prima en kwam ondanks een matige afronding op 2-0. Er waren toen pas 7 minuten gespeeld. Een doelpuntloze fase volgde, want het tweede aanvalsvak scoorde vandaag wat moeizamer. Na 20 minuten stond het dan toch 3-1 voor DSO. Na 25 minuten stond DSO zelfs met 6-1 voor en dit was het punt voor ONDO om wakker te worden. De ploeg was met een enorme spelersgroep naar Klundert gekomen, maar kon aanvankelijk geen potten breken. De tactische meesterzet waarmee DSO moest worden uitgeschakeld lukte maar half, want er was 1 vak wat wel kon blijven scoren. Aanvallend was ONDO zeer zwak. Wel veel schoten van ver, maar verder weinig dreiging. Toch wist de ploeg voor rust 4 keer te scoren, tegenover 7 van DSO.
Marcel zei terecht dat we het onszelf onnodig lastig maakten. Ja we zijn beter en ja we spelen beter, maar met 7-4 weet je het maar nooit. Bovendien werd een bombardement aan wissels verwacht, wat de ploeg niet zou verzwakken.
Meteen na rust komt ONDO op 2 punten, waardoor de spanning toeneemt. Met nog 20 minuten te gaan was de stand inmiddels 10-8, nog steeds die kleine marge in het voordeel van DSO. Opnieuw een doelpuntloze fase van 10 minuten en ONDO ruikt bloed, maar invaller Olaf beslist anders. Hij schiet de cruciale 11-8 binnen. ONDO stribbelt nog even tegen, 11-9, maar Remco maakt aan alle onzekerheid een einde en de winst is binnen: 13-9. Opvallend detail, ONDO kreeg in de laatste 2 minuten nog 2 keer geel wegens commentaar op de leiding.

De winst is binnen!! Het feest barstte los en de eerste handhaving in de geschiedenis van DSO in de tweede klasse is een feit. Na het behaalde kampioenschap in de zaal opnieuw een groot succes voor DSO! Complimenten aan spelers, maar zeker ook aan trainer/coach Marcel. Hij is de juiste man op de juiste plaats en dat werpt zijn vruchten af. Ook complimenten aan alle invallers die ons geholpen hebben in alle wedstrijden. En natuurlijk de complimenten aan Olaf, Sander en Tamara, die tijdens de eerste helft van de veldcompetitie nog actief waren in DSO 1. Sfeerteam bedankt voor de geweldige sfeer.

Namens DSO 1 wil ik iedereen van harte bedanken voor alle steun en vertrouwen en support! Zonder jullie hadden we het nooit gered. Wij hopen volgend jaar weer op jullie steun te kunnen rekenen! Want ook volgend jaar gaan we voor het hoogst haalbare, namelijk twee keer handhaven in de tweede klasse.

Ik wens iedereen veel plezier op de komende toernooien en ook alvast een fijne zomer!