Geïnspireerd door de wedstrijd van DSO 2 tegen Fluks 2, uitslag 18-18, begon DSO lekker fel aan de wedstrijd. Vanaf minuut 1 werd er met veel emotie goed verzorgd korfbal gespeeld door de thuisploeg. Dit resulteerde al snel in een ruime voorsprong, maar Fluks ging uiteindelijk toch met de punten naar huis.

Het team van de week was dit keer DSO D3. Ze waren zeer enthousiast en vonden het heel leuk om mee op te lopen met de spelers van DSO 1. Emma mocht als pupil van de week ook nog een een doorloopbal nemen, deze rolde helaas net uit de korf. Ongeveer een minuut later floot de scheidsrechter opnieuw en kon de wedstrijd beginnen.

De eerste aanval was misschien wel een van beste van de hele wedstrijd. Er werd geduldig opgebouwd en gezocht naar de juiste kans. Alle functies werden goed ingevuld en Frank wist zijn eerste schot direct tot een doelpunt te promoveren. Fluks had echter direct een antwoord, maar in fase daarna was DSO oppermachtig. Fluks had weinig rebound en kon alleen maar toekijken bij fraaie goals van Erik, Rubin en Olaf. DSO liet in deze fase zien dat er als team echt wel wat mogelijk is in de tweede klasse. Het werd zelfs 8-3, waarna Fluks iets meer tegengas ging geven. Ruststand 9-5.
In de kleedkamer werden echt niet alleen complimenten uitgedeeld. DSO moest geduldig blijven aanvallen en vooral geloof houden in een goede afloop. 9 goals in 1 helft is prima, maar dan moet er wel nog zo'n helft gespeeld worden.
De tweede helft ging alles een stuk moeizamer. Fluks begon makkelijker raak te schieten en DSO verloor de controle. Er werden teveel duels verloren, er werd te snel geschoten en de afronding was dramatisch. Fluks kroop dichterbij en kwam in de slotfase zelfs op voorsprong. Het tweede aanvalsvak van DSO had zeer veel moeite om doelpunten te maken, waardoor het geloof langzaam maar zeker ook wegzakte. Coach Marcel probeerde het tij nog te keren met wissels, maar dit leverde uiteindelijk ook niet het gewenste resultaat op. Pas in de 27ste minuut van de tweede helft wist dit vak voor het eerste te scoren. Het was wel gelijk een zeer fraaie goal, gemaakt door Remco. Met nog 3 minuten te spelen werd de stand 12-12. Beide ploegen kregen nog een aantal goede kansen, maar het leek toch echt een gelijkspel te worden. De laatste kans van de wedstrijd was voor Fluks..en die bal ging erin, 12-13.
DSO verliest zo de tweede zaalwedstrijd op rij en deze is extra zuur. Als je 8-3 voorstaat en de wedstrijd volledig controleert en domineert, mag je dit natuurlijk nooit meer weggeven. Coach Marcel hoopt dat we het positieve uit deze wedstrijd mee kunnen nemen naar volgende week, maar voorlopig is het een nieuwe, harde dreun voor DSO 1. Supporters en sfeerteam bedankt, we hebben ondanks deze nederlaag genoten van jullie inzet en enthousiasme! En voor de echte supporters, volgende week speelt DSO 1 uit in Leiderdorp om 18.30. Tot dan?!