DSO wist vandaag wat hen te doen stond: 1 of 2 punten pakken om nog kans te houden op handhaving. Eerder op de dag wist Velocitas een puntje te pakken bij ADO (11-11), waardoor het verschil voor de wedstrijd van DSO tegen VEO 3 punten was, in het voordeel van Velocitas. Met nog 2 wedstrijden te gaan moest er dus een punt gepakt worden. Helaas liep het anders.

Waar heel Klundert al lang in de polonaise stond en volop meezong met de nieuwste carnavalskrakers, moest DSO 1 om 20.10 uur aantreden tegen VEO in Voorburg. Die ploeg kon vandaag kampioen worden. Achteraf werd duidelijk dat DVS al had verloren, dus dat het resultaat van deze wedstrijd er niet meer toe deed voor de thuisploeg.

In een vrij sfeerloze hal begon VEO niet goed aan de wedstrijd. De ploeg kreeg voldoende kansen, maar deze werden allemaal gemist en gelijk onderschept door DSO. DSO kon zelf aanvallend ook nog geen potten breken en het duurde dan ook 10 minuten voor het eerste doelpunt van de wedstrijd gemaakt werd, een benutte strafworp door VEO. DSO kon niet veel meer dan wat afstandschoten afvuren en maar hopen dat er dan een doelpunt zou vallen. Dit gebeurde niet en VEO kwam op 2-0. De vakwissel zorgde voor een opleving aan DSO zijde, want Frank en Jeanine scoorden en het stond dus gewoon weer 2-2. DSO kwam zelfs op 2-3 door Olaf en VEO wist niet wat hen overkwam.

De irritatie bij VEO gaf de spelers van DSO een goed gevoel. Ook al heeft VEO meer kwaliteit in de ploeg, het lukt maar weinig ploegen hier een voorsprong te pakken. VEO wist uiteindelijk toch een tandje bij te schakelen en de ploeg liep al snel uit naar een voorsprong van 4 punten. Dat was bij de rust nog steeds het geval.

DSO was tevreden over de eerste 20 minuten, maar als je hier een resultaat wilt behalen moet je 60 minuten lang top zijn. Het gaatje van 4 bleek onoverbrugbaar en dat leverde een redelijk saaie tweede helft op. Het toch al niet zo enthousiaste publiek begon wat te gapen en dat vertaalde het spelbeeld wel een beetje. VEO hoefde niet en DSO kon simpelweg niet. De uitslag werd uiteindelijk 15-9.

VEO vierde het kampioenschap en voor DSO viel het doek. Degradatie naar de derde klasse is nu een feit. De meeste spelers realiseerden zich na afloop dat dit niet door vandaag kwam, maar door eerder onnodig puntverlies. Wedstrijden die gewonnen hadden moeten worden tegen ADO, Velocitas en Fluks. Ook bij DVS had er meer in gezeten. Helaas is de harde realiteit nu dat DSO volgend jaar in de derde klasse gaat spelen. De uitdaging is natuurlijk om daar weer kampioen te worden en zo snel mogelijk terug te keren naar de tweede klasse.

We willen alle supportes bedanken voor de aanhoudende steun dit seizoen en we hopen jullie nog 1 keer een mooie wedstrijd voor te schotelen, volgende week thuis tegen Weidevogels. Gezien de stand gaat de wedstrijd nergens meer om, maar wij als spelers gaan er alles aan doen de tweede klasse met opgeheven hoofd te verlaten.