Afgelopen weekend werden er door de DSO-selectie twee thuiswedstrijden afgewerkt. DSO 2 trad aan tegen ADO 3 en DSO 1 nam het op tegen Zaamslag. Beide ploegen wonnen eenvoudig, de spannendste wedstrijd was de strijd welk team de meeste goals zou maken.

DSO 2 had een paar minuten nodig om de eerste goal te maken, maar toen dat doelpunt eenmaal was gevallen, ging het erg hard. DSO liep gemakkelijk uit naar een 5-1 voorsprong. ADO gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam knap terug tot 5-4, maar DSO was op tijd bij de les om het verschil toch weer te vergroten. De ruststand werd door Jean-Paul op 11-6 gezet.
Ook na rust was DSO veel beter dan de tegenstander. Mooie, lange aanvallen werden afgewisseld met heel direct spel waar snel naar een kans werd toegewerkt. ADO kwam nooit meer dichterbij en zo'n 10 minuten voor tijd noteerde Rob de 20ste goal van de middag. In de resterende 10 minuten werd de voorsprong nog verder uitgebouwd en de teller bleef uiteindelijk steken op 26 doelpunten voor DSO en 13 voor ADO.

DSO 1 was vooraf gewaarschuwd voor tegenstander Zaamslag. DSO won tot nu toe iedere onderlinge confrontatie, maar de ploeg uit Zeeland had vorige week knap van Nikantes gewonnen en strijd voor ieder punt. Het was dus zaak voor DSO om goed te beginnen en Zaamslag niet de illusie te geven dat er iets te halen viel.
DSO deed dit uitstekend en na 3 aanvallen stond het al 3-0 voor de thuisploeg. Het werd zelfs nog 4-0, waarna Zaamslag voor het eerst scoorde. DSO bleef echter koelbloedig afronden en liep eenvoudig uit naar een flinke voorsprong. DSO liet prachtige aanvallen zien en speelde met de tegenstander. Bij rust had DSO al 15 keer gescoord!
De tweede helft werd een formaliteit. DSO wilde niet verslappen, maar onbewust sluipt dat toch een beetje in de ploeg bij zo'n riante voorsprong. Ook DSO 1 haalde al snel de 20 doelpunten en er werd nog een poging gedaan de 26 doelpunten van DSO 2 in te halen, maar dat mislukte net. Uitslag: 25-9.

Een prima overwinning van DSO 1 na twee onnodige gelijke spelen tegen VIOS en Triada. Datzelfde Triade verloor verrassend van Olympia, waardoor DSO weer helemaal mee doet in de strijd om plaats 2. DVS zal kampioen gaan worden, maar de nummer 2 mag via een beslissingswedstrijd ook een gooi doen naar promotie. Het is nog ver weg, maar op dit moment staan Triade en DSO exact gelijk. DSO heeft een beter onderling resultaat en een beter doelsaldo, maar mochten beide ploegen in punten gelijk blijven, zal ook die strijd middels een beslissingswedstrijd bepaald worden.

Tijdens carnaval mag de DSO-selectie aantreden tegen DVS 1 & 2. De wedstrijd van DSO 2 begint om 17.25 en DSO 1 speelt om 18.50. We hopen op veel support!