Als opening van het zaalseizoen stond net als vorig jaar de derby tegen VIOS op het programma. Deze keer niet in Zevenbergen, maar in onze eigen Klundert. DSO leefde met veel vertrouwen naar deze wedstrijd toe, aangezien VIOS een paar maanden geleden nog zeer overtuigend werd verslagen. Nog een extra reden om scherp en fel te zijn aangezien de ploeg uit Willemstad er alles aan zou doen om niet nog een keer kansloos te verliezen. In de ploeg is 1 wisseling gekomen, Jasper is erbij gekomen op de plek van Rob.

Net als vaak in deze beladen wedstrijd was de spanning om te snijden, maar was het niveau niet altijd van een heel hoog niveau. Waar DSO de kansen onbenut liet schoot VIOS wel met scherp. Net als in de veldwedstrijd probeerde DSO met veel beweging VIOS te ontregelen om van daaruit de 2e kans te zoeken. Het plan werkte wel alleen waren er teveel periodes waarin DSO de mogelijkheden niet benutte. In de rust stonden de Klundertenaren uiteindelijk met 10-6 achter.

De tweede helft begon DSO een stuk feller. In een korte periode werd de achterstand weer rechtgetrokken en kwamen ze op gelijk hoogte. Iedereen had het gevoel dat als eenmaal de voorsprong er zou komen dat overwinning voor het grijpen lag. Alleen het lukte DSO niet de voorsprong te pakken. VIOS wist elke keer na een gelijkmaker van DSO de eerste aanval te scoren, waardoor de ploeg uit Klundert achter de feiten aan bleef lopen. Uiteindelijk wist VIOS in de eindperiode een gat te maken en pakten ze terecht de overwinning. De uitslag was 19-17.

Helaas geen goed begin van het zaalseizoen. Volgende week speelt DSO 1 rond half 6 thuis tegen KVK. Daarvoor speelt het 2e om 16:10 uur tegen Sperwers 2. We hopen jullie volgende week weer allemaal te zien, om ons aan de eerste punten in de zaal te helpen! Tot dan!