DSO 1 heeft met 15-13 gewonnen van Blauw Wit. De tegenstander uit Kloetinge kwam nog op een vroege 0-2 voorsprong, maar DSO herpakte zich snel en domineerde de rest van de wedstrijd. Het enige minpuntje was het kleine verschil, gezien de krachtsverhoudingen had DSO met 7,8 doelpunten verschil moeten winnen.

Voor de wedstrijd vormden de spelers van DSO 1 en 2 nog een een erehaag voor alle jeugdkampioenen van DSO. Geweldig om te zien dat er zoveel kampioen zijn! DSO 1 doet vooralsnog niet mee om het kampioenschap en moest winnen van Blauw Wit om wel mee te blijven doen in de strijd om plek 2. Dat lukte dus, al liet DSO Blauw Wit veel te lang in leven.

Aanvallend liep het in 1 vak wat stroef. Er werd voldoende geschoten en afgewisseld maar de kansen werden niet afgemaakt. Omdat het andere vak wel bleef scoren behield DSO de gehele wedstrijd een voorsprong van 2 punten. Verdedigend stond het wel weer als een huis. Blauw Wit wist zich geen raad met het tactisch plan van DSO en had heel veel 1-schotsaanvallen. Tijdens de slotfase werd het nog spannend omdat DSO eerder verzuimde uit te lopen, maar echt in gevaar kwam de overwinning nooit. Een domper was nog wel het uitvallen van Martiena met een teenblessure. Esmeralda verving Martiena al in de eerste helft en viel prima in!

Door deze overwinning blijft DSO bovenin meedoen. Volgende week komt KVK op bezoek en als DSO dan opnieuw weet te winnen kan er tevreden worden teruggekeken op de eerste helft van het veldseizoen. Na de wedstrijd tegen KVK gaat DSO de zaal in om daar na 3 weken oefenen op 24 november aan de zaalcompetitie te beginnen.