Degradatie naar de 4e klasse komt steeds dichterbij voor DSO. In eigen huis werd er namelijk verloren van Seolto uit Vlissingen, waardoor DSO met nog 2 wedstrijden te gaan maximaal 7e kan eindigen in de poule. Op dit moment staat TOGO op die plek met 1 puntje meer en lijkt het resterende programma van TOGO eenvoudiger dan dat van DSO. Overigens degraderen ook de 2 slechtste nummers 7 van de in totaal 9 poules naar de vierde klasse.

DSO wist dus voorafgaand aan de wedstrijd tegen Seolto waar het aan toe was: winnen! In een goed gevulde sporthal gingen beide ploegen goed van start en stond het al snel 1-1. Vervolgens was het Seolto dat het initiatief pakte. De gasten uit Vlissingen beschikken over een uitstekend dameskwartet en liepen uit naar een voorsprong van 4 punten. Bij DSO was de gewenste scherpte er nog niet. Slordige passing in de aanval, fouten in de verdediging en een gemiste strafworp illustreerden het moeizame eerste kwartier. In het restant van de eerste helft werd DSO wel steeds sterker en knokte de ploeg zich terug tot 10-12, dat was ook de ruststand.

DSO begon verdedigend ook goed aan de 2e helft. De bal werd steeds snel onderschept en dat bood DSO kansen om op gelijke hoogte te komen. Helaas lukte het niet om 2 goals te maken, waardoor Seolto de voorsprong kon vasthouden. En dat bleef eigenlijk de gehele 2e helft het geval. Steeds als DSO dacht aan een comeback, counterde Seolto met een goal. Coach Mandy probeerde met wat wissels nog iets te forceren, maar het gewenste effect daarvan bleef uit, ook omdat DSO juist in die fase weer erg slordig werd in de passing. Seolto bleef wel gewoon scoren en kwam zelfs op 6 punten voorsprong. Binnen 2 minuten was het verschil weer verkleind naar 4, maar in de resterende 8 minuten was DSO niet meer bij machte om het nog echt spannend te maken. Seolto won de wedstrijd verdiend met 17-21.

De teleurstelling na afloop was groot. Het besef daalde in dat dit wel eens een cruciale nederlaag kon zijn. TOGO verloor weliswaar ook (van NIO), maar DSO staat dus nog altijd op de laatste plaats. Volgende week gaat DSO op bezoek bij NIO en gaat TOGO op bezoek Seolto, een week later speelt DSO thuis tegen Paal Centraal en TOGO thuis tegen Korbatjo. DSO moet er in ieder geval voor zorgen dat het zelf het maximale uit deze 2 wedstrijden haalt en dan maar hopen dat TOGO geen punten meer pakt. En zelfs dan, mocht DSO op de 7e plek terecht komen, is het nog maar de vraag of het genoeg is. Na volgende week zal dat een stuk duidelijker worden.

De uitslagen van DSO ontbreken hier doordat nog niet alle wedstrijden zijn verwerkt.