• 4
  • 5
  • 6
  • 7

Na overwinningen op Zaamslag en Keep Fit wist DSO 1 dit keer ook te winnen van Seolto. Na een spannende wedstrijd floot de scheidsrechter af bij 18-16, waardoor DSO nu tweede staat en volop kansen heeft op promotie naar de tweede klasse.

In de beginfase van de wedstrijd leek het er niet op dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden. DSO begon namelijk erg scherp aan de wedstrijd en kwam zelfs op een 6-0 voorsprong. Seolto werd op alle fronten afgetroefd en het schotpercentage lag in die fase erg hoog. Toch kwamen de gasten in het vervolg van de eerste helft steeds iets dichterbij. DSO werd wat slordiger in de afronding en met name in de verdediging, waardoor het Seolto in de wedstrijd hielp. Seolto profiteerde optimaal van de vele strafworpen en vrije ballen die de ploeg kreeg en kroop dichterbij.

Ook in de tweede helft bleef DSO wel steeds aan de goede kant van de score, maar was het verschil ineens nog maar 2 doelpunten. DSO bleef echter wel zelf meescoren op cruciale momenten, waardoor Seolto nooit op gelijke hoogte kon komen. Pas in de absolute slotfase kwam de ploeg op 17-16, maar doordat DSO de laatste aanval erg goed uitspeelde en zelfs afsloot met een goal kwam de overwinning niet meer in gevaar. Eindstand 18-16.

DSO klimt door deze overwinning naar de gedeelde tweede plaats met Keep Fit, met slechts 3 punten achterstand op koploper TOGO. En laat dat nu net de tegenstander van volgende week zijn...