• 4
  • 5
  • 6
  • 7

DSO 1 is goed begonnen aan het zaalseizoen. In Terneuzen werd er met 15-19 gewonnen van Luctor, 1 van de betere ploegen in deze 4e klasse.

Voor DSO telt er maar 1 ding en dat is zo snel mogelijk terugkeren in de 3e klasse en het liefst 'gewoon' door kampioen te worden. Omdat er in deze klasse 7 ploegen staan speelt DSO dit zaalseizoen 2 wedstrijden minder. De overige 6 ploegen begonnen al een week eerder en de tweedeling in de poule werd al direct zichtbaar. DSO zal samen met Luctor, Scheldevogels en Zaamslag gaan uitmaken wie er kampioen wordt en Good Luck, Focus en ZKV zullen onderin de poule gaan strijden. Voor DSO was het dus zaak om tegen Luctor gelijk een goed resultaat neer te zetten.

DSO begon prima en pakte al snel een voorsprong van 4 punten. DSO had over in de rebound en zocht geduldig naar de juiste kans. Doordat de afronding nog niet geweldig was en het tempo wat wegzakte kon Luctor het gaatje verkleinen. Het hielp ook niet mee dat DSO een aantal zuivere strafworpen werd ontnomen. Bij rust stond het 7-8, nog wel in het voordeel van DSO.

In de tweede helft kwam het verschil in kwaliteit beter tot uiting. DSO pakte opnieuw een ruime voorsprong en dit keer was Luctor niet meer bij machte om het gat te dichten. JP, Nico en Marieke kwamen nog in het veld en pikte ook hun goaltjes mee. DSO speelde de wedstrijd volwassen uit door iedere aanval 4, 5 of zelfs nog meer kansen te nemen en daarmee Luctor niet meer de tijd te geven om nog aan een comeback te beginnen. Met nog 2 minuten te spelen was het 13-19 en was de wedstrijd definitief beslist. Luctor scoorde nog 2x en daarmee kwam de eindstand op 15-19.

Voor DSO een prima start van de competitie tegen 1 van de concurrenten. Volgende week komt ZKV op bezoek, op papier een zwakkere tegenstander. DSO zal vooral moeten zorgen dat het zelf constant presteert, dan zijn er weinig tot geen ploegen in deze klasse die beter zijn.