• 4
  • 5
  • 6
  • 7

DSO 2 speelde de laatste competitiewedstrijd tegen ACKC 2. De zaalcompetitie is voor DSO 2 teleurstellend verlopen en bij een nederlaag kon de ploeg zelfs nog degraderen. DSO 2 is echter een ploeg die minimaal thuishoort in de 3de klasse, iets waarvoor zaterdag dus nog wel gestreden moest worden. Frank en Tamara keerden terug in de basis, de opstelling was Anouk, Tamara, Anton en Frank in de aanval en Anita, Mandy, Jasper en Paul in de verdediging. Na een goede peptalk van Patrick kon de wedstrijd omstreeks twee uur gaan beginnen.

DSO startte goed en kwam al snel op 2-0. Ook na de vakwissel ging DSO lekker door, maar het zag ACKC ook voor het eerst scoren, 3-1. DSO speelde fel en kreeg na goede, individuele acties veel kansen om te scoren. Ook in de rebound was DSO heersend. De dames speelden hier een zeer sterke pot. Doordat er veel gevangen werd, konden de mannen blijven schieten. Dit resulteerde uiteindelijk ook in doelpunten. Bij rust was de stand al 12-7. ACKC deed goed mee en we waren zeker nog niet veilig.

De tweede helft begon goed, de belangrijke marge van 6 doelpunten werd al snel bereikt. De overwinning van DSO kwam hierna nooit meer in gevaar. Martiena kwam nog het veld in voor de niet geheel fitte Anouk. ACKC heeft het in het begin van de tweede helft nog heel even geprobeerd, maar kwam al vrij snel tot de conclusie dat dit DSO te sterk zou zijn. De wedstrijd eindigde in een klinkende 22-12 overwinning voor DSO.

Er is vandaag door iedereen goed gespeeld. De dames in de ondersteunende rol, de mannen voorin het veld. Hier ligt de kracht van de ploeg. Doordat de rebound vandaag zo sterk was, konden Frank (8) en Jasper (7) veel doelpunten maken.

DSO 2 blijft door deze overwinning ook volgend zaalseizoen actief in de derde klasse. Deze wedstrijd heeft de ploeg laten zien tot wat ze allemaal in staat zijn. Nu deze lijn vasthouden en met een goed gevoel richting het veld, want daar staat ons nog een zware taak te wachten: handhaven in de 2de klasse.