DSO 1 is er niet in geslaagd de belangrijke wedstrijd tegen Dijkvogels te winnen. Op bezoek in Maasdijk kon DSO 1 helft goed mee, maar moest het in de 2e helft toch het hoofd buigen voor de thuisploeg: 21-15.

Na een paar weken vrij was de opdracht voor DSO duidelijk: alles geven in de resterende 4 finales en dan hopen dat dat genoeg is om in de derde klasse te blijven. Te beginnen met de lastige uitwedstrijd bij Dijkvogels. In Klundert won DSO nog knap van een toen matige spelende tegenstander, maar dit keer zou Dijkvogels uit zijn op revanche. In de beginfase blies de thuisploeg DSO omver met een hoog baltempo en een hoog schotpercentage. DSO bleef echter mee scoren en het gat werd daardoor nog niet geslagen. Sterker nog, toen DSO iets anders ging verdedigen kreeg de ploeg veel meer grip op de tegenstander en pakte het zelfs brutaal de voorsprong. Beide ploegen scoorden vervolgens om en om en de ruststand was 8-9.

In de tweede helft kwam Dijkvogels al snel op gelijke hoogte, om niet veel later ook op voorsprong te komen. Dit keer had DSO geen antwoord paraat. Het schotpercentage van Dijkvogels ging fors omhoog en ze liepen al snel uit naar een voorsprong van 4 punten. Nico dacht vervolgens het verschil weer naar 3 te brengen, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt om onduidelijke redenen af. In de daaropvolgende aanval van Dijkvogels werd gescoord door de thuisploeg en zo werd het verschil niet 3, maar 5 doelpunten. Dit bleek de beslissing, want in het restant van de wedstrijd lukte het DSO niet meer om de aansluiting te vinden. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij 21-15.

Opnieuw een wedstrijd, net als tegen Korbatjo, waarin DSO zo'n 40 minuten prima mee kan met een hoger geklasseerde ploeg. Toch draait het in deze fase van het seizoen maar om 1 ding en dat zijn de punten. De volgende twee wedstrijden zijn cruciaal, te beginnen met de thuiswedstrijd volgende week tegen Seolto. Die ploeg staat 6e met 2 punten meer. Bij winst is alles nog mogelijk, bij een nederlaag komt degradatie wel heel erg dichtbij. DSO 1 hoopt dan ook op massale support tijdens de wedstrijd die begint om 15:20 in de Niervaert.