Mag het licht uit?

En dat is ook letterlijk gebeurd deze week. 
 
Alle lichtmasten zijn verwijderd. Ze liggen broederlijk naast elkaar in een bed van zand. De lampen die er nog aan zitten lijken van dichtbij nog groter te zijn dan voorheen. Vier van de lichtmasten worden hergebruikt voor veld 1, op veld 2-3 komen vier nieuwe lichtmasten. Ze worden voorzien van LED, dus dat levert een aanzienlijke bezuiniging op de stroomkosten op! En dat niet alleen. Want waar wij in één seizoen soms vijf lampen moesten laten vervangen gaan deze LED lampen de komende 100 jaar mee.
 
De oude riolering is ook verwijderd, samen met de kolken en putten. Omdat het terrein volledig opnieuw wordt ingedeeld worden deze op andere locaties herplaatst. Het is dus een wirwar van geulen en bergen zand. Niets doet meer denken aan de drie korfbalvelden die er lagen. De bankjes zijn verwijderd en staan hoog op hun poten voor de ingang van de kantine. En nadat het kunstgras en de toplaag verwijderd waren is er veel zand aangeleverd om het verschil in hoogte tussen de oude en nieuwe toplaag op te vullen. Enorme bergen zijn het resultaat waarbij niet iedereen zich in kon houden om de top te beklimmen en dat feit groots te vieren.
 
Afgelopen vrijdag aan het einde van de dag was er al iets zichtbaar van de nieuwe terreinindeling. Een kleine blik in de toekomst die komen gaat. De paaltjes geven duidelijk aan waar de nieuwe velden gaan komen. Maar ook 2 vlakken waar later het gras komt waren al afgegraven. Begin volgende week worden de nieuwe rioleringsbuizen gelegd en half volgende week is de volledige vlakverdeling klaar. De gedachten gaan al direct uit naar de start van het komend seizoen waarin de zojuist aangekondigde nieuwe trainer René Meulmeester zijn opwachting gaat maken. Ik krijg een enorme energie van die gedachte. Spelende kinderen, ouders langs de kant, koffie in de kantine halen, trainers en coaches in de weer en bij de selectie langs de zijlijn. Wat lijkt het alweer lang geleden, en dat is het natuurlijk ook. 
 
Maar voor het zover is moeten volgende week alle nieuwe kabelsleuven zijn aangebracht wordt eind volgende week het grondwerk afgerond. Dan volgt een eerste keuringsmoment waarbij het zandbed wordt gecontroleerd. Alleen als het de keuring doorstaat kunnen ze door met de werkzaamheden.
 
De werkgroep heeft de eerste inkopen gedaan en op de groepsapp is het een drukte van belang als het gaat over bergen zand, verschillende tegeldiktes en wipkip. Kortom, we vervelen ons geen moment. Ik ben trots op de groep die deze klus samen aanpakt.
 
Tot volgende week!

Namens de werkgroep Veldverkleining,
 
Steven ten Cate